Darda pobijedila Kvarner unatoč 27 poena Šamanića

Array

Deveto kolo hrvatske A1 lige je pred nama. Darda je u Osijeku dočekala prvu momčad lige – Kvarner 2010, a sjajnom igrom u trećoj četvrtini prelomili su susret i uzeli vrijednu pobjedu, rezultatom 82:76.


VROS Darda – Kvarner 2010 82:76 (17:19; 35:37; 59:47)

Darda: Došen 8, Meznarić 16, Diminić 18, Kujundžić R. 8, Pandurić 18, Šarac, Jakić, Kujundžić M., Jovanović, Hrnčić 14, Barišić, Turalija.
Kvarner: Veljačić, Čakarun 4, Šamanić 27, Salamun, Širko 8, Proleta 2, Stipčić 7, Boban, Radić 10, Krivec 5, Škifić 13, Miličević.


Utakmica je započela nizom promašaja s obje strane, a do prvih koševa na utakmici dolazi Darda i to preko slobodnih bacanja Meznarića.  Nedugo nakon toga s druge je strane odgovorio Krivec tricom, na što se nadovezao Radić s 4 uzastopna poena i trener Darde već je u ranoj fazi odlučio pozvati timeout. Zanimljiv je podatak da je Darda tek nakon pet minuta igre zabila prvi koš iz igre. Od tog trenutka krenuo je izjednačen dvoboj, koji je završio 17:19 nakon prvih deset minuta.

Kroz cijelu prvu četvrtinu glavni riječki adut bio je Dino Šamanić, a sa svojim dobrim nastupom nastavio je i u drugoj četvrtini, na početku koje je napravio niz od 7 uzastopnih koševa za Kvarner i to bez promašaja.  S druge strane, Darda je držala prikjljučak zahvaljujući ponajprije Meznariću i Panduriću. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 35:37.

U drugom su poluvremenu za domaću momčad inicijativu preuzeli Mirza Hrnčić i Miše Diminić, preko kojih Darda i prelazi u vodstvo. Kod Kvarnera se budi Škifić, ali problemi s prekršajima Riječanima otežavaju da se vrate u vodstvo. Slobodnim bacanjima Došena na kraju četvrtine, Darda s dosad najvećom prednošću odlazi u posljednji period. Nakon pola sata igre na semaforu je stajalo 59:47.

Osječani su nastavili gdje su stali u prethodnoj četvrtini. Sjajni Meznarić i dalje je nosio svoju momčad, a Riječani su se očajnički borili da sustignu -13 i da ne odu kući bez bodova. Opet se kao najbolja napadačka solucija gostiju pokazao Šamanić, koji je imao nevjerojatnu šutersku večer. Uspijeli su smanjiti na zaostatak od samo 3 koša, ali Diminić i Pandurić nisu dozvolili da njihova momčad izgubi ovu utakmicu. Na kraju je Darda slavila na domaćem terenu rezultatom 82:76.

Za kraj je važno spomenuti kako je Darda imala sjajnu šutersku večer: Meznarić 6/10, Diminić 7/10, Pandurić 5/6. Međutim, kod Kvarnera je samo bio raspoložen Dino Šamanić, čijih 27 poena nije bilo dovoljno za pobjedu.

Related Articles