Darda u potrazi za centrom

Array

Košarkaši Darde u podosta izmijenjenom sastavu započeli su pripreme za nadolazeću sezonu. Klub iz Baranje, koji je tri godine zaredom stabilni prvoligaš, za cilj ima ostanak u elitnom društvu.

Za sada su sigurne prinove Igor Salamon i Stjepan Tešija, dok se očekuje dolazak Mirze Hrnića, 205 centimetara visokog krilnog igrača, te dovođenje centra koji bi povećao konkurenciju pod košem. Na cjelokupnu situaciju sa sklapanjem rostera osvrnuo se sportski direktor kluba Renato Martinko: “Kadar je izmijenjen, ali već ovako na prvi pogled mislim da je jasno da ima određeni potencijal da ostvari zacrtano u sljedećoj sezoni, a to je naravno da status zadržimo bez stresova kao u prošle dvije sezone.”

Na cjelokupnu situaciju u klubu osvrnuo se i trener Muminović : “Dolazak još jednog centra zaokružio bi listu igrača. Bilo bi dobro da kompletan kadar što prije bude na okupu. Čeka nas dosta posla, slažemo gotovo potpuno novu momčad, a pred nama je dovoljno vremena da to što kvalitetnije i napravimo”

Iznesen je i plan priprema: “Trenirat ćemo u Dardi i Osijeku, do kraja kolovoza će na meniju biti tzv. bazični dio. U rujnu krećemo s odigravanjem prijateljskih provjera, priželjkujem da ih bude bar desetak”, kaže trener Vrijednosnice OS Darda, koje će u razmaku od 7. do 9. rujna organizirati tradicionalni međunarodni turnir, na kojem će se domaća publika moći uvjeriti u potencijal nove momčadi svojih “brokera”.

Related Articles