OI (M) : Argentina vjeruje u čudo, Rusija i Španjolska korak do sna

Array

Danas su na rasporedu utakmice polufinala muškog dijela košarkaškog turnira Olimpijskih igara koji je došao do svog vrhunca i najzanimljivijeg dijela. Kristalno je jasno da pobjednici ovih utakmica dobivaju ono zbog čega svaki sportaš dolazi na Olimpijske igre, ono zbog čega je svaki sportaš spreman trenirati četiri godine. To nešto zove se medalja, a oko nje će se večeras “potući” ove četiri reprezentacije.

Španjolska – Rusija 18.00

Španjolska pobjeđuje, iako ne izgleda uvjerljivo kao prije nekoliko godina. Dobili su Francuze u nervoznoj i lošoj utakmici gdje su zamalo ostali bez “glave”. Francuzi ne vole gubiti pa su tako Turiaf i Batum, zadnjih 30 sekundi utakmice, odlučili pokazati svoje boksačke talente. Njihove “vreće za udaranje” bili su Navarro i Fernandez koji su doslovno proživjeli onu da je težak put do medalje. Večeras ih očekuje moćna Rusija koja je spremna na najviše. Kirilenko djeluje nezaustavljivo,a vrlo često mu se u toj “nezaustavljivosti” pridružuje i Khryapa te Mozgov.

Rusija i Španjolska već su odigrali jednu utakmicu na ovom turniru. Rusija je tada bila bolja te je pobijedila u gustoj utakmici. Khryapa ih je tada “uništio” s četiri trice iz pet pokušaja. Može li to ponoviti večeras ili će Španjolska, predvođena braćom Gasol, doći do finala i medalje? Ostaje vidjeti. Očekuje nas još jedna poslastica najljepše igre na svijetu.

SAD – Argentina 22.00

Prije nekoliko dana ove dvije reprezentacije odigrale su utakmicu koja je, po mnogočemu, bila čudna. Naime, Amerikanci su Argentini utrpali 20 trica. Stvarno zvuči nevjerojatno i to se dogodi kada Amerikance krene. Jednostavno ih nitko na ovom svijetu ne može pobijediti. Ipak, to je samo jedna utakmica. Što se dogodi kada Dream Teamu stane šut? Dogodi se Litva i mučenje. Sve osim pobjede SAD-a bilo bi iznenađenje, ali šansa postoji. Pogotovo ako dodamo činjenicu da Argentina ima odlične šutere s kojima se može držati u igri dosta dugo. Uz to, imaju i Scolu koji je fenomenalan i za kojega Amerikanci teško da imaju odgovor.

Ovo je utakmica koju će košarkaški svijet pogledati sa zanimanjem upravo zbog toga što Argentina može zaprijetiti SAD- u. Pitanje je samo hoće li se sve poklopiti da se to i dogodi. A sve se jednostavno mora poklopiti. U prvoj utakmici zabili su im 97 koševa što je puno. Primili su 120 što je previše. Ali bez tih 20 trica, ta utakmica bila bi zanimljiva. Sve to pada u vodu onog trenutka kada sudac baci loptu te kada krene utakmica. Argentina sanja čudo i sve je moguće.

Related Articles