Dardan Berisha potpisao za zagrebačku Cibonu

Array

Protekla sezona još nije pošteno ni završila, a uprava Cibone već je pronašla pojačanje za novu. Vukovima se danas pridružio najbolji kosovski bek-šuter Dardan Berisha.

27-godišnji Berisha impresionirao je upravu zagrebačkog kluba na prijateljskoj utakmici, u sjećanje na Dražena Petrovića, između Cibone i KB Sigala iz Prištine krajem prošle godine kojom su ta dva kluba započeli suradnju.

Berisha je u toj utakmici ubacio 32 koša, a njegova momčad je na kraju izgubila 101:81. U nastavku sezone momčad KB Sigala okrunjena je titulom prvaka Balkanske lige, a Berisha je bio proglašen najkorisnijim igračem lige s prosjekom od 24,7 koševa, 4,4 skokova i 5,3 asistencija u 15 utakmica.

Ovo mu neće biti prvi angažman u Ciboni jer je već nastupao za klub iz Savske, no samo u mlađim dobnim kategorijama, od 2005. do 2007. godine, a kako sam kaže, povratak u Zagreb mu je ispunjenje dugogodišnjeg sna. S Cibonom je potpisao trogodišnji ugovor, a Vukovima će se priključiti nakon Eurobasketa.

https://www.facebook.com/dardan.berisha.961993/posts/461232064053154

Osim za Sigal i kratko za Cibonu, kosovski Iverson, kako mu tepaju domaći mediji, nastupao je i za rodni KB Peja te poljsku Poloniju i Anwil Wloclawek. Zbog nepriznanja Kosova od strane FIBA-e, 2011. godine je pod zastavom Poljske nastupio na Europskom prvenstvu za koju će nastupiti i ove godine ako izbori mjesto u momčadi.

Related Articles