Dario Šarić 26. nada svjetske košarke

Array

Ugledni američki košarkaški portal DraftExpress je objavio listu sa 100 najvećih nada svjetske košarke. Među mladim i talentiranim košarkašima se našao mladi hrvatski reprezentativac Dario Šarić, koji je zauzeo 26. mjesto. To je ujedno i odličan poklon za njegov 19. rođendan kojeg je proslavio jučer.

Šarić je ove sezone na vrlo solidnim brojkama u dresu Cibone. U regionalnoj ligi je za 23 minute u prosjeku upisivao 7.7 koševa, 6.2 skokova te 2.1 asistencije. Dva puta je ostvario double-double učinak u 15 utakmica regionalne lige. U Kragujevcu je zabio 13 koševa i uhvatio 10 lopti, te doma protiv Olimpije kada je upisao 10 koševa i 14 skokova te utakmicu završio na valorizaciji 23. Nakon tri utakmice hrvatske A1 lige za prvaka u prosjeku ostvaruje 17.3 koševa, 9.3 skokova za 31 minutu na parketu.

Na prvom mjestu se nalazi 18-godišnji Amerikanac Nerlens Noel, 208 cm visoki centar sveučilišta Kentucky. Prvi igrač koji ne nastupa za neku američku sveučilišnu momčad je Rudy Gobert, koji nastupa za francuski Cholet. Od ostalih zanimljivih igrača na tom popisu svakako treba izdvojiti Francuze koji igraju za Partizan, Leo Westermann (64. mjesto) i Joffrey Lauvergne (94.).

Related Articles