Cedevita na teškom gostovanju kod Kvarnera, gost Nikola Plećaš

Večeras u 18 sati Riječani će pokušati ostvariti drugu pobjedu u Ligi za prvaka, nakon Cibone dolazi im drugi zagrebački klub. Igračima Vladimira Anzulovića je malo nedostajalo do pobjede nad Vukovima, nova prilika je Cedevita.

Jakša Vulić može biti zadovoljan činjenicom da mu se roster polako kompletira. Šuput i Ilijevski se vraćaju, a očekuje i od Kitchena da da pun doprinos. Za Kvarner ima samo pohvale:

“Najbolja nam je poruka ona utakmica Kvarnera s Cibonom gdje je Cibona bila u velikom minusu i jedva stigla do pobjede. Mi se ne smijemo dovesti u takvu situaciju i u susret trebamo ući maksimalno koncentrirani pa bi naša kvaliteta došla do izražaja. Riječani igraju agresivno, s puno presinga, i na nama je da zadržimo kontrolu lopte, da ne griješimo u dodavanjima te da zadržimo nadmoć pod košem. Mislim da oni nemaju takvu kvalitetu za zadržati naše visoke igrače, i na poziciji centra i krilnog centra” – rekao je Vulić, i dodao:

“Dvorana je mala, vjerujem da će biti potpuno ispunjena i na nama je da u takvoj atmosferi odgovorimo na pravi način. Naša je momčad iskusna, navikla na takvu atmosferu i čak vjerujem da bi mojim igračima mogao biti motiv više ako atmosfera bude prava košarkaška.”

Vladimir Anzulović se ne želi baviti prognozama. Očekuje da odigraju na svom nivou, a godi mu Vulićeva izjava:

“Kad jedna momčad kao što je Cedevita izjavi da će u utakmicu protiv Kvarnera ući dodatno motivirana, naravno nam to godi. Atmosfera na utakmici će biti odlična i mi ćemo pokušati da budemo na toj razini. Ne mogu ništa prognozirati, od svoje momčadi očekujem da pruže svoj maksimum i da odigraju onako kako smo dogovorili” – rekao je Anzulović od kojega je teško izvući bilo kakve prognoze. Međutim, opipljivo je zadovoljstvo s ekipom koja je već dugo na okupu i koja je najugodnije ovosezonsko iznenađenje.

“Mi smo jedina ekipa koja se nije dodatno pojačala nakon završetka prvog dijela lige. Vjerujemo našim igračima i želimo dati priliku mladim košarkašima da pokažu svoj talenat i kvalitetu te da se svojim igrama nametnu. U klubu im dajemo maksimalnu potporu i njihov košarkaški razvoj je za nas prioritet.”

Sve ulaznice za ovu utakmicu su rasprodane, a Riječani će imati veliku potporu od Armade. Dodatan poticaj za dolazak u dvoranu na Kozali dalo je okupljanje slavne generacije Kvarnera kojima će Kvarner uručiti prigodne poklone. Legendarni Nikola Plećaš, predvodnik te generacije, izvesti će početno podbacivanje.