Dario Šarić blizu prelaska u španjolski Bilbao

Array

Čini se kako se napokon rješava višemjesečna saga oko budućnosti našeg najboljeg mladog igrača. Prema informacijama koje dolaze iz Španjolske, Darija Šarića od prelaska u Bilbao dijeli još samo potpis ugovora ako Fibina arbitraža presudi u korist Šarića. Ugovor bi se potpisao na četiri godine, a spominje se mogućnost da godinu ili dvije Dario provede na posudbi u Ciboni.

Obitelj Šarić potvrdila je kako razgovori s Bilbaom postoje te da su u igri bili još neki klubovi iz najjače europske lige ali zbog odlične organizacije kluba Šarić bi svoju karijeru trebao nastaviti u baskijskom klubu.

Najveći problem oko košarkaške sudbine 18-godišnjeg Daria Šarića predstavlja odšteta koju traži njegov sadašnji klub KK Zagreb. Za većinu klubova u Europi odšteta od milijun eura je prevelika te su se zbog toga u obitelji Šarić odlučili na arbitražu Fibe koja bi mogla tu odštetu spustiti na realniju razinu.

U izjavi za Tportal otac Darija Šarića Predrag izjavio je: “Nadamo se da će u Bilbaou pristati na opciju da Dario dođe na posudbu u Cibonu kako bi završio srednju turističku školu i kako bi igrao kod trenera koji ga želi”, te time potvrdio želju obitelji Šarić da Dario zaigra u Ciboni.

Slučaj Šarić svakako će pričekati odluku arbitraže što će uvelike odrediti daljnju sudbinu naše mlade košarkaške nade. Ukoliko odluka bude u korist Šarića i odšteta bude spuštena na razumnu vrijednost mogući su i daljnji preokreti oko Šarićevog budućeg kluba.

Related Articles