Dario Šarić MVP prvenstva

Array

Gotova je domaća klupska sezona. Prvenstvo Hrvatske završeno je u utorak velikom pobjedom Cibone nad Zadrom s ukupnih +50 i 3-0 u pobjedama. Trofej namjenjen prvaku otišao je u ruke zagrebačkoj momčadi, a kasnije su od strane basketball.eurobasket.com proglašeni najbolji igrači, treneri, petorke.

Tu je također dominirala Cibona koja je uzela sedam od devet individualnih nagrada tj. uzeli su ih igrači i trener Cibone, a i u najboljoj petorci lige našla su se čak četiri Cibosa i zadarski krilni centar Romeo Travis.

Dario Šarić pokupio je najviše nagrada. Mladi Šibenčanin dobio je čak tri individualna priznanja, a ona su redom za najboljeg igrača lige, za najbolje krilo lige i za najboljeg domaćeg igrača. Naravno Šarić je uvršten i u najbolju petorku lige zajedno sa suigračima Blassingameom, Strawberryjem i Žižićem uz već spomenutog Travisa.

Daniel Lutz je najbolji trener što je i logično s obzirom da je Cibona osvojila duplu krunu ove godine, a i bili su prvi nakon regularnog dijela A-1 lige za prvaka.

Ostale dvije individualne nagrade otišle su u zadarske ruke. Ante Delaš je tako igrač koji je najviše napredovao, a Marko Ramljak je najbolji defanzivac lige.

Najbolji igrač: Dario Šarić (208-F/C-94) Cibona
Najbolji branič: Jerel Blassingame (175-PG-81) Cibona
Najbolje krilo: Dario Šarić (208-F/C-94) Cibona
Najbolji centar: Andrija Žižić (207-C-80) Cibona
Najbolji strani igrač: Jerel Blassingame (175-PG-81) Cibona
Najbolji domaći igrač: Dario Šarić (208-F/C-94) Cibona
Najbolji obrambeni igrač: Marko Ramljak (201-PF-93) Zadar
Igrač koji je najviše napredovao: Ante Delaš (200-G/F-88) Zadar
Najbolji trener: Daniel Lutz Cibona

Prva petorka lige
G: Jerel Blassingame (175-PG-81) Cibona
SG: D.J. Strawberry (196-G-85) Cibona
F: Dario Šarić (208-F/C-94) Cibona
PF: Romeo Travis (201-PF-84) Zadar
C: Andrija Žižić (207-C-80) Cibona

Related Articles