VERN’ postao sveučilišni prvak Zagreba

Array

U dosad možda najjačoj i najneizvjesnijoj sezoni studentske košarke, svoj put do finala izborile su momčadi Veleučilišta VERN’ i Prirodoslovno matematičkog fakulteta. Podsjećamo, u prvoj polufinalnoj utakmici PMF-ovci su uvjerljivo slavili protiv prošlogodišnjih prvaka Ekonomskog fakulteta rezultatom 88:72. Drugo polufinale između Agronomskog fakulteta i Veleučilišta VERN’ je bilo puno neizvjesnije.

Nakon početnog vodstva VERN’a 11:2, Agronomi se bude i okreću vodstvo su svoju korist. Neizvjesnost traje sve do početka posljednje četvrtine kada VERN’ radi seriju 12:0 čime u konačnici pobjeđuje rezultatom 76:72.

Finalni susret VERN’a i PMF-a donio je utakmicu vrijednu pravog finala. Košarkaški VERN’a su u samom finišu uspjeli zadržati koncentraciju te slaviti rezultatom 67:63. Tijekom cijelog susreta vodstva su se izmjenjivala a rezultati po četvrtinama prikazuju njezinu neizvjesnost (19:18, 16:16 i 16:18, 16:11). Ova utakmica je donijela i pravi sportski ambijent jer su tribine u SD Martinovka bile u potpunosti ispunjene navijačima i ne malobrojnim transparentima.

Košarkašima VERN’a je ovo prvi sveučilišni naslov koji im je u posljednje dvije godine za dlaku pobjegao, s obzirom da su obje godine bili drugi. Osvajanjem titule prvaka VERN’ nastavlja s odličnim  ovosezonskim rezultatima. Dosad su osvojili drugo mjesto u hrvatskoj C-1 ligi u debitantskoj sezoni i treće mjesto na međunarodnom studentskom turniru u Dubrovniku.

Pobjeda u finalu Sveučilišnog prvenstva grada Zagreba odličan je poticaj i motivacija VERN’u, budući da ih za nešto više od mjesec dana očekuje nastup na Europskom sveučilišnom prvenstvu u Splitu.

Related Articles