Dario Šarić: Postoje zainteresirane ekipe, uskoro će se sve znati

Array

Mladi hrvatski košarkaš Dario Šarić jučer je navečer bio gost HRT-ovog “Dnevnika 3” u kojem je hrvatskoj javnosti rekao što on misli o odluci Fibe o odšteti Zagrebu od 550 tisuća eura. Transkript kompletnog razgovora donosimo ovdje.

Na pitanje voditelja ako je zadovoljan Fibinom presudom, Dario je odgovorio: “Gledajte, u početku sam malo bio šokiran što je bila takva odluka. Svi smo se nadali da će odšteta biti puno manja, ali na koncu, nakon što smo prespavali i čuli druge opcije, zadovoljni smo odlukom.”

550 tisuća eura nije mali novac, ima li zainteresiranih klubova koji te žele u svojim redovima?

“Da, sigurno nije mali novac, svi smo se nadali da će biti puno manje, ali na kraju, eto sigurno ima zainteresiranih klubova. Nismo se tome nadali u početku, ali na kraju je za mene ispalo dobro u cijeloj toj priči.”

Smiješ li nam otkriti neke od zainteresiranih klubova?

“Htio bih zbog njihove zaštite ne reći imena klubova, ali znati će se za par dana vjerojatno sve.”

Što je s pravilom da igrač nakon punoljetnosti ako ne potpiše ugovor s klubom u Hrvatskoj za koji je igrao, nema pravo nastupa za neki drugi naš klub sljedeće 4 godine? Drugim riječima, imaš li uopće izbora?

“To smo i mi mislili prije nego je donesena Fibina odluka, bili smo skeptični, ali našli smo neku rupu gdje ja mogu zaigrat za bilo koji naš klub i na kraju mogu reći da to pravilo ne vrijedi.”

Da li je možda povratak u Zagreb jedna od varijanti ili je to jednostavno nemoguće nakon svega?

“Ne uzimamo to kao varijantu, ne bi se htjeli vraćati i ponavljati razred u A-1 ligi. Tražili bi neko drugo rješenje, a ako ne bi imao nikakvog izbora sigurno bih se vratio u Zagreb.”

Dario, za kraj, je li ti krajnji cilj NBA liga?

“Svakom košarkašu je to san. Svatko tko se počne baviti košarkom pa tako i meni je san igrati u najboljoj ligi na svijetu, NBA.”

Related Articles