Dario Šarić:”Naravno da ću igrati Kvalifikacije za OI, drugima neću ništa sugerirati”

Array

Na prvi pogled Dario Šarić djeluje krupniji i mišićaviji nego što je bio prije par mjeseci kada je završio svoju treću NBA sezonu. Za njim je nikad duža ljetna stanka, koju nije iskoristio samo za kupanje i odmor, nego i za treninge, već dva i pol mjeseca intenzivno radi i priprema se za četvrtu sezonu, koja bi mogla i te kako utjecati na njegovu budućnost.

S Darijem smo se našli u njegovom rodnom Šibeniku nakon popodnevnog treninga i brzinskog relaksa u moru. Još mokre kose, nasmijan i vedar, zračio je zadovoljstvom, ali i pozitivnom nervozom, vidi se da jedva čeka početak sezone.

Ovo mi je bilo prvo slobodno ljeto u zadnjih deset godina, stvarno sam se dobro odmorio i zaliječio, posložio sve stvari u glavi i nakon toga se posvetio treninzima s mojim ”šibenskim stožerom” Brankom Klisovićem, Matom Psarićem i Krešom Baljkasom. Bilo je tu svega, od nogometa, preko plivanja, trčanja…, do naravno košarke. Obitelj Stojanović stavila mi je na raspolaganje dvoranu i na tome sam im zahvalan. Osjećam se spremnim za sezonu, krajem tjedna putujem u Ameriku gdje ću se priključiti momčadi i odraditi predsezonske utakmice – otkrio nam je Dario, koji na novi početak gleda kao na novu prilku za dokazivanje.

Ovo za mene na koncu može ispasti i te kako dobra priča. Doveden je novi stožer koji ima i europski štih, dovedeni su i neki novi igrači kao što su Ricky Rubio, Aron Baynes, Frank Kaminsky…, Kelly Oubre je potpisao novi ugovor. Nova smo momčad i ne možemo najavljivati mjesto u doigravanju, ali da ćemo biti momčad koja će se potući sa svima, momčad u kojoj ću igrati važnu ulogu i imati bolju statistiku, to sigurno. Pričao sam s trenerom, znam što od mene očekuje i kakvi su mu planovi i zbog toga na novu sezonu gledam jako pozitivno.

Vijest da ga je Minnesota mijenjala u Phoenix nije mu bio toliki šok kao prvi trade, kada je odlazio iz Philadelphije.

NBA je specifična, jedan dan te hvale, govore da si super, pravite planove za budućnost, a sutra si u avionu, letiš u novi klub. Što prije to prihvatiš, bolje za tebe, nije dobro previše razmišljati zbog toga što ne možeš ni na šta utjecati. Ja sam bio šokiran i iznenađen nakon vijesti da me Sixersi šalju u Minnesottu, čak sam se u danima nakon toga povukao u sebe, posumnjao u svoju kvalitetu i sposobnost, ali brzo sam došao sebi i odlučio krenuti dalje. Tako je kako je, moraš se što prije dići i krenuti dalje, izvući iz svake situacije najbolje za sebe. Nema ništa od plakanja i propitkivanja jesi li negdje pogriješio.

U srpnju sljedeće godine Hrvatsku očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre. Kvalifikacije za SP su završile debaklom prije svega zbog nakaradnog kalendara odigravanja utakmica, idućeg ljeta svi bi trebali biti slobodni i na raspolaganju izborniku Veljku Mršiću. A to bi onda trebala biti neka posve drugačija priča.

Tko bude zdrav i slobodan, i tko bude želio igrati, taj će doći na okupljanje. Vidjet ćemo, rano je za sada govoriti o detaljima – zagonetan je Šarić, koji nije želio ulaziti u pojedinosti priče oko nekih ranijih otkazivanja nastupa.

Ja sam se uvijek odazivao i uvijek ću se odazivati. U korektnim sam odnosima i sa svim ostalim suigračima iz reprezentacije, kad igramo međusobne utakmice čujemo se i vidimo, često odemo i na večeru… Ali svatko od nas vodi brigu o sebi i svojoj karijeri i nema smisla bilo što drugima sugerirati.

Cijeli članak pročitajte na:https://m.24sata.hr/sport/ja-stizem-na-kvalifikacije-a-drugima-necu-nista-sugerirati-648663

Related Articles