Darko Planinić blizu Cibone

Cibona i Maccabi iz Tel Aviva pregovaraju oko budućnosti Darka Planinića i kako sada stvari stoje najizglednije je da će mladi centar doći na posudbu u zagrebačke redove.

Planinić je tijekom sezone iza nas prešao iz Širokog u izraelskog diva, ali nije se uspio nametnuti kod trenera Davida Blatta. U ABA ligi bio je jedan od najboljih pojedinaca ekipe iz Širokg brijega što je izazvalo interes mnogih velikih momčadi, a na kraju rezultiralo transferom.

Posudba Planinića mogla bi biti jedna od prvih stvari koje će napraviti Nikola Vujčić, a veze s Izraelom ima i Spahija koji je tamo bio trener. Također bi se mogla povući paralela s Nikolinom karijerom.

Vujo je također prešao u Maccabi i ubrzo bio posuđen Asvelu, a kada se vratio postao je jedan od najboljih igrača izraelske momčadi.

Darko Planinić bi bio veliko pojačanje za Cibose u narednoj sezoni i definitivno bio pokazatelj kako se pod Tornjem misli ozbiljno. Andrija Žižić je dobar igrač, ali na poziciji centra je sigurno potreban još jedan igrač koji će dobro odraditi i ofanzivne i defanzivne minute.