Dominik Mavra zbog alergije propušta Svjetsko prvenstvo?

Array

Pegula – tako glasi jučerašnji status na FB zidu Dominika Mavre. Ovaj mladi Zadranin je s velikim nestrpljenjem čekao utakmice Svjetskog prvenstva u Pragu. Prošao je kompletne pripreme s reprezentacijom, a na svoj 19. rođendan je u pobjedi protiv Argentine, na turniru u Dubrovniku, sudjelovao s 13 poena.

Mavra je trenutno u Zagrebu i čeka mišljenja stručnjaka, jaka alergija mu je izbila na leđima i dermatolog u Dubrovniku mu je odredio prisilno mirovanje 7 do 10 dana jer bi se stanje moglo zakomplicirati ako se nastavi s treninzima.

Prije pola sata Dominik nam je rekao da su nalazi odlični  i ako sve i dalje bude u redu najvjerojatnije će se kroz par dana ponovno priključiti reprezentaciji.

Naš mladi reprezentativac  posljednjih godinu dana marljivo trenira, ali odavno nije odigrao pravu utakmicu. Prije nešto manje od godinu dana je otišao u Belgiju, Pepinster, ali se uoči početka A1 lige vratio u Zagreb gdje mu trener Danijel Jusup nije pružao veliku minutažu. Dogovorom klubova prešao je u Split, u sedam utakmica ABA lige igrao je prosječno 8 minuta uz 2 koša po utakmici. Splitska epizoda brzo je završila i ovu godinu je, do početka priprema U19 reprezentacije, Dominik marljivo trenirao u Zadru.

Vodstvo reprezentacije na čelu s trenerom Draženom Brajkovićem je brzo reagiralo, jučer su obznanili novo ime koji će kandidirati za Svjetsko prvenstvo u Češkoj. Pozvan je Valentin Jurković, mladi košarkaš Čapljina Laste koji igra na poziciji centra.

Related Articles