Četvrtak, 5 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  David Blatt iz Maccabija u NBA?

  Nakon sezone 2013./2014. u kojoj je izraelski ponos, Maccabi, osvojio izraelsku ligu i kup te najprestižnije europsko natjecanje, Euroligu, klub napušta čovjek koji je najzaslužniji za nabrojene uspjehe. Maccabijev trener, David Blatt, na konferenciji za novinare u četvrtak poručio je da napušta klub u kojemu je proveo sveukupno devet godina.

  - Advertisement -

  Nakon što se imenom zahvalio mnogim ljudima u klubu, od pomoćnih trenera do osoblja kluba, Blatt je otkrio razloge svoga odlaska: Ne napuštam Maccabi zbog većeg ugovora, odlazim slijediti san svoje karijere, onaj koji je započeo još u djetinjstvu, dok sam odrastao gledajući Boston Celticse. To je nešto što još nisam postigao i iskreno vjerujem da je ovo najbolje vrijeme za taj potez. Maccabi je tražio da ostanem, ali je moja odluka da odlazim. Jako sam ponosan što sam bio dio ove ekipe i kluba te hvala vam od svega srca.

  Dok se vijest iz Tel Aviva širila svijetom, iz SAD-a su već stigle špekulacije o NBA ekipi koju bi Blatt mogao preuzeti. Tako se u kontekst s ovim Amerikancem dovode Golden State, Cleveland, Atlanta i Milwaukee. No, konačno odredište Davida Blatta ostaje još uvijek pitanje na koje se tek treba odgovoriti.

  Blatt je s Maccabijem osvojio sve što se moglo osvojiti u Europi, ali je i s reprezentacijom Rusije osvojio Eurobasket 2007. te još po broncu s Eurobasketa i Olimpijskih igara. Često je do trofeja dolazio s ekipama koje su na papiru bile inferiornije od protivnika, ali ih je Blatt sklapao u ekipe koje pobjeđuju i to je ono što ga čini velikim trenerom. NBA je stepenica više u njegovoj karijeri i biti će zanimljivo pratiti njegov snalazak u ligi u kojoj je zavolio košarku.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE