Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Eurobasket 2015. na novoj lokaciji i s novim sustavom

  Glavni odbor FIBA-e za Europu, donio je u petak na sastanku u Munchenu odluku da se Eurobasket 2015. neće održati u Ukrajini. Nakon pažljivog promatranja stanja na političkoj i sigurnosnoj sceni u Ukrajini, procjena je da su uvjeti nepovoljni za održavanje Eurobasketa.

  - Advertisement -

  Odbor je poručio da je Ukrajinski košarkaški savez uložio veliki napor u proteklim godinama u košarku, što pokazuje i plasman na šesto mjesto na Eurobasketu 2013. te plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. Zbog uloženih napora s ukrajinske strane i želje za promocijom košarke, FIBA je odlučila početi pregovore s njima i ponuditi im domaćinstvo Eurobasketa 2017. ukoliko svi potrebni uvjeti budu ispunjeni.

  Čelništvo FIBA-e otvorilo je novi natječaj za domaćinstvo Eurobasketa 2015. za sve europske košarkaške saveze. Savezi će svoje ponude slati do 31. lipnja, a novog domaćina bismo trebali znati do 30. kolovoza 2014.

  Također, FIBA uvodi novi sustav natjecanja na Eurobasketu, koji je izvorno trebao stupiti na snagu tek od 2017. Tako će na idućem Eurobasketu, koje će se održati od 5. – 20. rujna, nakon početne grupne faze (četiri grupe po šest ekipa), odmah slijediti faza na ispadanje. Dakle, za razliku od dosadašnjeg sustava, u drugoj fazi neće se kreirati nove skupine.

  Hrvatska košarkaška javnost s posebnim će zanimanjem hoće li HKS aplicirati na natječaj za domaćinstvo. U prethodnim mjesecima se špekuliralo da je Francuska najizgledniji budući domaćin, a hoće li se to potvrditi ili će nekome drugome pripasti domaćinstvo Eurobasketa 2015. saznati ćemo krajem kolovoza.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE