Dino Palčić: Presudila je obrambena igra u drugom poluvremenu

Array

Škrljevo je napravilo veliki preokret protiv Hermes analitice i upisalo je važnu pobjedu u svojoj posljednjoj utakmici prvog dijela A1 kvalifikacija. Sada pred sobom imaju odličnu situaciju, u narednim susretima mogu osigurati drugo mjesto i razmišljati kako da naprave senzaciju u Šibeniku.

Zvonimir Mravak, trener Hermesa, uzroke poraza vidi u “tankoj” klupi i slabijim pripremama za utakmicu.

“Nije Škrljevo jučer tako dobro odigralo koliko je moja ekipa griješila i promašivala otvorene šutove. Vodili smo 20 poena na poluvremenu, a u drugom smo se jednostavno raspali. Kako nemamo baš široku rotaciju, a ovaj tjedan smo imali problema s nazočnosti na treninzima, moji igrači su potonuli. Pronašli smo u drugom poluvremenu sigurno 10 do 15 zicera” – rekao je trener Analitičara, ekipe koja još od prvog kola i uvjerljive predstave protiv Čakovca nije upisala pobjedu.

“Možda su moji igraći malo poletjeli nakon prve utakmice, pa nam se to vratilo. Biti će teško sada, pogotovo nakon ovakvog poraza, podignuti ekipu za Belišće.”

Najbolji kod Škrljeva je bio razigravač Dino Palčić. U pobjedu svoje momčadi ugradio je 22 poena, a više od polovice su bile trice.

“Još jedna utakmica u koju nismo ušli 100 posto. Imali smo propusta u obrani, to se odrazilo na nas napad koji je bio bez protočnosti u drugoj četvrtini te je rezultat toga bio da smo bili 5-6 minuta bez koša. Tu nam je Hermes analitica napravila veliku seriju i otišla na 20 razlike” – rekao je Dino. Drugi dio je bila druga priča :

“Treneri su vjerovali u nas i rekli da se dobrom obranom to još uvijek može stići. Na kraju je igra u obrani i presudila. Skupili smo glave, ostavili srce na parketu i još jednom smo pokazali da smo ekipa s karakterom. Imamo sada dvije utakmice, Belišće u gostima i Čakovec doma,  gdje ne bježimo od uloge favorita. Idemo to pobijediti pa sa Šibenikom opet odigrati utakmicu bez ikakvog imperativa, a takve je najlakše igrati.”

Related Articles