Domagoj Barac – organizator igre juniora Dubrave

Dubrava će biti svojevrsni domaćin juniorske poluzavršnice PH, skupine B, jer će prvenstvo u organizaciji Košarkaškog saveza Zagreba odigrati u športskoj dvorani Dubrava. Ova generacija juniora Dubrave zabilježila je zapažene rezultate u ranijim prvenstvima jer su 2009 godine bili treći na prvenstvu mlađih kadeta, a prije dvije godine osvojili četvrto mjesto kao kadeti na završnici koju je organizirao pobjednik Zagreb predvođen Marijom Hezonjom.

U posljednje dvije godine došlo je do odlaska važnih kotačića ove selekcije kao što su Frano Bešlić koji je prešao u Cedevitu i Ante Rebića koji je otišao u SAD, dok je Damjan Šarić tek prije nekoliko dana prvi puta zaigrao nakon jednogodišnje pauze uzrokovane operacijom križnih ligamenata. Tako je bitno sužen roster Dubravaša ove sezone osvojio je peto mjesto u regiji centar što im je ipak omogućilo nastup na PH gdje su prije dvije godine kao juniori postali Prvakom Hrvatske.

Organizator igre juniora Dubrave je Domagoj Barac, dečko koji je ove sezone debitirao i za seniorsku momčad pokazavši da se na njega može najozbiljnije računati u nastavku karijere. Uz to bio je uz Filipa Šimovića i Nikolu Raguža pokretač plasmana lavova na PH.

“Iako smo osvojili tek peto mjesto u našoj regiji mislim da nismo bez izgleda na PH. Pokazali smo u dosta utakmica da možemo iznenaditi kako ugodno, tako i neugodno. Naš minimalni cilj na prvenstvu je dobiti barem jednu utakmicu, a ako uspijemo nešto više od toga mislim da bi to bio veliki rezultat. Prije početka sezone cilj je bio plasman na poluzavršnicu što smo i uspjeli, a sada ćemo s ‘guštom’ igrati u našoj dvorani s najboljim klubovima” – počeo je razgovor Barac.

Dubrava je ove sezone na startu lige pomalo neočekivano slavila protiv prvoplasirane Cibone u Draženovom domu, a nešto kasnije svladala i Feniks u Dubravi koji je ipak bio oslabljen neigranjem Karla i Brune Žganeca.

“Te utakmice nisu mjerilo, a to se posebno odnosi na utakmicu s Feniksom jer su oni s Karlom Žganecom sasvim druga momčad. S njim imamo najviše problema. Mislim da je Feniks uz Cibonu i Split, kojeg još nismo upoznali, najveći favorit u grupi. Naša šansa je prije svega utakmica s Osječkim sokolom gdje ćemo tražiti pobjedu, a u ostalim susretima pokušat ćemo parirati i ako se ukaže prilika iznenaditi” – nastavio je Domagoj o izgledima Dubrave na PH.

“Zanimljivo da je ova generacija Dubrave slavila u Splitu protiv domaćina na kadetskoj poluzavršnici prije dvije godine. Danas je u Splitu dosta novih igrača počevši od Marinellija i Bendera, tako da nije moguće davati usporedbe.”

Domagoj Barac

Ove sezone Barac je sudjelovao u osvajanju drugog mjesta Dubrave u A 2 ligi Centar.

“Veliko je iskustvo iza nas juniora u ovoj sezoni gdje smo igrali za seniore. Mogu biti zadovoljan svojom igrom i nadam se da ću u sljedećoj sezoni dobivati priliku i opravdati povjerenje trenera Ivana Lozanića“.

S Lozanićem je Domagoj proveo najveći dio svoje karijere u mlađim kategorijama Dubrave, uz njega ne zaboravlja istaći ni Nikolu Piacuna koji je vodio kadetsku selekciju Dubrave prije dvije godine kada su došli do završnog Final Four turnira.