Dino Rađa otišao s Gripa

Array

Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša svih vremena i prvi čovjek struke HKS-a, Dino Rađa, nije više prvi čovjek struke “Žutih”. Zbog neslaganja s načinom na koji se upravlja klubom i kako kaže odnosom prema njemu, prije svega zbog mimoilaženja s novim klupskim direktorom Mislavom Parlovom, povukao se s funkcije koju je volonterski obnašao u Košarkaškom klubu Split.

Kap koja je prelila čašu bila je odluka da mlađe klupske selekcije, juniori i kadeti, ne odu na već ranije planirane prijateljske susrete u Beograd (protiv Crvene Zvezde i Partizana). Vijest je priopćena dan prije odlaska na put.
U izjavi za Slobodnu Dalmaciju rekao je da je to bio samo okidač i nudio je da vlastitim sredstvima pokrije troškove tog putovanja.

O dodatnim razlozima odlaska rekao je sljedeće:

„Radile su se stvari meni iza leđa, pa se onda nastavilo s time da ja moram raditi za plaću, za pare. Rekao sam kako meni ništa ne treba, da mi samo treba da osiguraju da omladinski pogon normalno funkcionira. Prvo moramo početi od dolje, od omladinskog pogona, moramo proizvoditi, pa onda možemo ići dalje. Imamo dobre juniore, pa nedavno smo na Božićnom turniru europskih prvaka na našoj juniorskoj utakmici imali čak tisuću i pol gledatelja. I to je pokazatelj da se nešto dobro radilo.

Dovodili su se igrači, a da nisam znao za to, stigao je Šundov bez mog znanja. Razgovaralo se s potencijalnim trenerima u školi bez mog znanja, razgovaralo se o treneru. No, grad Split je vlasnik kluba, njihovi ljudi su u Nadzornom odboru. Neka rade kako misle da je najbolje .“

Poručio je za kraj:

„Ne želim da se netko sakriva iza moga imena. Hvala i doviđenja. Bez ikakve pompe, ne želim da se ona stvara.“

Related Articles