Širko: “Posebno mi je drago igrati u ovakvoj atmosferi”

Array

Košarkaši Splita stigli su do važne pobjede u sklopu 15. kola Druge ABA lige. Na Gripama je pao Teodo iz Tivta u utakmici gdje su domaćini dominirali tijekom većine susreta, uz jedan loš period u drugoj četvrtini. Henrik Širko odigrao je odlično utakmicu ubacivši 29 poena, a uz to je pridodao pet skokova. Imao je šut iz igre na visokih 62%.  U Splitovom taboru zadovoljni su igrom i osvojenim bodovima.

Ivica Skelin, trener Splita:

“Nije bila laka utakmica, došla nam je poslije niza susreta među kojima je bilo i nesretnih poraza. Nismo bili kompletni, Kalajžić je tek izašao iz ozljede, Jukić je pomogao koliko je mogao. Sad imamo tjedan dana odmora, dugo to nismo imali, vjerujem da ćemo se uspjeti odmoriti pred nastavak natjecanja. Protiv Teoda smo odigrali jako dobro na početku i na kraju, to je bilo dovoljno za pobjedu.” 

Henrik Širko, igrač Splita:

“Čestitam momčadi na pobjedi, mi smo danas bili bolji. Bilo je bitno pobijediti, imamo velikih problema s ozljedama, nadam se da ćemo se što prije ekipirati. Publika nas uvijek nosi, tako je bilo i protiv Teoda, meni je posebno drago igrati u takvoj atmosferi.”

Zoran Glomazić, trener Teoda:

“Čestitam kolegi i ekipi Splita na zasluženoj pobjedi, rezultat je na kraju previsok. Držali smo se do kraja treće četvrtine. Izgubili smo večeras u skoku, to je i presudilo pobjednika, kao i veća želja i energija ekipe Splita. Širko je igrao dobro, Scott također, uzeo je loptu u ruke kada se utakmica lomila. Htjeli smo odigrati kvalitetnu utakmicu, imali smo dobru reakciju nekih 27-28 minuta, kasnije smo pali što je kvalitetna momčad Splita iskoristila.”

Vasilije Vušović, igrač Teoda:

“Čestitao bih domaćinu na pobjedi. Nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice. Igrali smo bez želje i volje kao što i trener kaže. Zaslužena pobjeda domaćina.”

Related Articles