Dino Rađa; U problemu smo ako budemo bez NBA igrača, o Hezonji odlučuje Mršić

Dino Rađa bio je gost Stanku Ružiću u emisiji Hrvatska košarka. Šef stručnog savjeta HKS-a pričao je o završnici HT Premijer lige, talentima koji nastupaju u njoj, ali tema je bio dugo očekivani Olimpijski kvalifikacijski turnir koji se u lipnju igra u Splitu.

Rađa je istaknuo kako bi završnica HT Premijer lige mogla biti zanimljiva s “velikom trojkom” i Goricom koju ne treba podcjenjivati. Smatra kako Josip Sesar radi odličan posao te je zbog toga sve moguće. Također je bilo govora o mladim igračima pa je Rađa istaknuo par igrača za koje smatra da bi mogli imati veliku karijeru:

Prkačin se razvija u pravom smjeru. Perasović je na putu da bude pravi igrač. Gnjidić ima veliki potencijal, a meni se osobno uvijek sviđao mali Branković. Obično centri kasnije sazrijevaju pa mu treba vremena da ojača, ali mogao bi biti odličan igrač.” – spominje Rađa.

Bilo je govora i o centrima u modernoj NBA ligi:

“Meni se ne sviđa osobno. Previše se štiti napad jer donosi atraktivnost i novac. Svi šutiraju trice, pada 300 poena. Takvi su trendovi i njima se treba prilagoditi. Svi visoki igrači su limitirani ako ne mogu pogoditi vanjski šut. Prije je bilo nevjerojatno igranje s niskim petorkama, a sada je realnost. Nedostaje leđne tehnike u košarci jer dobar igrač koji zna dodati puno može otvoriti.”

Split bi trebao biti organiziran (kvalifikacijski turnir):

“Ovisimo o publici, ali najviše i o stanju NBA igrača. Ako ne dođe jedan od njih trojice već smo u problemima jer puno o njima ovisimo. To je nenadoknadiv nivo pa je sve u magli. Želim da igraju finale ili osvoje titulu, a u drugu titulu bi volio da dođu igrati za reprezentaciju. Jako nezgodna situacija.”

O Mariju Hezonji:

“Te se stvari ne rješavaju medijski, već u četiri oka. Nemam što tu reći, osim da postoje načini. Mene se najmanje pita.  Ako trener kaže da mu treba, ne želim stvarati probleme. Trener ima podršku i odriješene ruke da sam donosi odluke i snosi odgovornost. Njegova je zadnja.

Razgovaralo se i o hrvatskim klubovima u Europi:

“Lova zavrti i oni rade što hoće. Generalno je problem spor FIBA-e i ULEB-a. Simon, Radošević ili netko bi nam puno značio u kvalifikacijama, ali Euroliga nam to ne dopušta. Namjerno si žele naštetiti i to se svima obija od leđa. Nogomet evo ide košarkaškim putem, ali nogometni su navijači glasniji i njih se mora slušati.”

Cijelu emisiju pogledajte na linku ispod:

Related Articles