Direktor KK Zadra:”Do kraja tjedna u klub stižu novi igrači”

U razgovoru za Diadora.tv, direktor KK Zadra, Željko Žilavec, progovorio je o doigravanju nove sezone ABA lige, troškovima testiranja igrača, ali i priznao kako bi do kraja tjedna u klub trebala stići dva nova igrača.

“Situacija je komplicirana po pitanju putovnica. Nekima su istekle, trebaju ih raditi da ne bi morali raditi vize. Mislim da ćemo kroz ovaj tjedan imati noviteta i vjerujem da ćemo na kraju biti zadovoljni. Pripreme počinju 3. kolovoza i vjerujem da ćemo do tad imati 90 posto sastava.”

Po Žilavcu odigravanje nove sezone nije upitno, već modaliteti odigravanja prvenstva. Iznio je zanimljivu opciju.

“Po ovome sada, liga nije upitna. Način odigravanja je pod znakom pitanja. Hoće li se steći uvjeti za redovno odigravanje ili će se odigrati neka druga opcije, primjerice, da se odigraju sve utakmice sa slovenskim klubovima ako se ode u Sloveniju. Isto kao i neki klub koji dođe u Hrvatsku pa odigra i s nama i s Cibonom i sa Splitom, to ostaje jedna od mogućnosti.”

Epidemiološka situacija nameće i stroža pravila koja je potrebno zadovoljiti kako bi se održavala sportska natjecanja.

“Testiranje igrača je najveći izazov. U radnoj verziji je predviđeno testiranje dvaput tjedno i to je ogroman trošak. No situacija je takva da se moramo zaštititi ako želimo igrati. Moramo maksimalno zaštititi igrače jer bez njih nema ni igre.” – rekao je Žilavec.

Related Articles