Dječaci Kastva uzeli prvi Stoja Cup

Array

U Puli je u subotu 7. listopada održano prvo izdanje međunarodnog turnira za dječaka – Stoja Cup -memorijal Boris Kalčić, a slavljenici turnira su bili igrači Kastva.

Čast da otvore 1. međunarodni Stoja Cup u sportskoj dvorani Osnovne škole Stoja, pripala je domaćinu Stoji i dječacima Poreča, a do slavlja u prvoj utakmici skupine A rezultatom 32:25 dolaze gosti iz Poreča na krilima Fabrisa koji je postigao 17 poena.

U drugoj utakmici mladi Porečani su izgubili od slovenske ekipe Primorska Koper koja je uvjerljivo slavila rezultatom 42:26. Stoja je u zadnjem susretu protiv Primorske Koper zakomplicirala stvari jer su domaćini vođeni s 18 poena Sošića uspijeli slaviti s 32:23. Ipak, Slovenci su zbog najbolje koš-razlike završili kao prvi u skupini i tako otišli u finale ispred Stoje i Poreča.

Drugu skupinu Kastav je otvorio dominantnom predstavom protiv Pallacanestro Trieste 2004 kojeg su Kastavci uspjeli svladati s 36:17 u čiju je pobjedu Vigo Bart ugradio 16 poena. Cedevita je zatim svladala ekipu iz Trsta s 34:23 te je sve bilo spremno za odlučujući dvoboj Kastavaca i Zagrepčana. U napetom susretu Kastav je sjajnom igrom Pustahije (16 poena) uspio nadoknaditi zaostatak od -10 te tako došao do pobjede 37:36 nad ekipom koja je aktualni prvak države.

U dvoboju za treće mjesto Cedevita je zahvaljajući odličnoj trećoj četvrtini došla do pobjede nad Stojom s 41:27. Mlatac (10 poena) je bio ponajbolji igrač u porazu Stoje, a Škrobot (15 poena) najbolji strijelac Cedevite koja je na kraju zasluženo osvojila treće mjesto.

U velikom finalu između Kastva i Primorske iz Kopra slavili su dječaci iz Kastva. Kastav je kroz početnu dionicu ostvario veliki kapital te su već nakon 10 minuta igre vodili s 13:5. Njihovi slovenski vršnjaci tu prednost do kraja utakmice više nisu mogli sustići. Igrači Eugena Tončinića pobjedili su rezultatom 25:17 te su mogli krenuti sa slavljem. Pustahija je ubacio 11, a Bart 10 poena u pobjedi Kastavaca, a titulu za MVP igrača turnira ponio je Vigo Bart iz Kastva.

Treba spomenuti da je sjajnom ozračju i vrhunskoj organizaciji 1.međunarodnog Stoja Cup-a pridonijela KK Stoja kao glavni organizator. Njeni čelnici su već najavili drugo izdanje dogodine, s nadom da će ovaj turnir postati tradicionalan i biti ogledni poligon budućnosti Hrvatske i međunarodne košarke.

Related Articles