FOTO: Dojkić zatrpala Latviju, Hrvatska uvjerljiva

Bolji početak izbornik Stipe Bralić nije mogao ni zamisliti. Košarkašice Hrvatske uvjerljivo su slavile na gostovanju kod Latvije sa 65:83. U jednosmjernoj utakmici domaćini su koliko-toliko parirali jedino kroz prvih desetak minuta.

Druga dionica započela je tricaškom kanonadu Hrvatske i tada se počinje stvarati rezultatski višak. Lekcija iz poglavlja “moderna košarka” prikazana je u nastavku susreta te je pitanje pobjednika praktički bilo riješeno već na poluvremenu. U nastavku su izabranice Stipe Bralića bez poteškoća održale visoku prednost i na kraju zasluženo slavile.

Timska igra bila je forte Hrvatske gdje su se ipak između ostalih istaknule neke igračice poput dvije Ivane (Dojkić i Tikvić) te Ana-Marije Begić koja je zajedno s Ivanom Tikvić uhvatilo vjerojatno “sve” skokove koji su se mogli uhvatiti.

Našu reprezentaciju u nedjelju, 17.11. od 19:00 očekuje druga kvalifikacijska utakmica protiv Njemačke.

Ivana Dojkić: “Bez riječi sam jer je ovo velika pobjeda na gostujućem terenu protiv Latvije koja stvarno ima dobru ekipu. Mi smo odigrale fantastično, toliko sam ponosna na svaku curu… ovo je tek početak jedne lijepe priče!”

Hrvatsku je predvodila izvanredna Ivana Dojkić s 27 poena, 5 skokova i 8 asistencija. Ivana Tikvić je ubacila 15 poena uz 8 skokova, Ana-Marija Begić je upisala double-double s 13 poena i 13 skokova, a Iva Slonjšak je upisala 10 poena.