Domagoj Bubalo: Nećemo pasti pod utjecaj Sinjske publike

Array

Iako se to po godinama ne bi moglo zaključiti, 21-godišnji Domagoj Bubalo imao je poprilično turbulentnu košarkašku karijeru.

Do sada je promijenio četiri kluba, a s pravom košarkom započeo je u Širokom gdje je bio na glasu kao jedan od najboljih igrača u svojoj generaciji. Zagreb ga dovodi u ekipu u isto vrijeme kad i Daria Šarićem te Maria Hezonju, a kao igrač Mrava jednu polusezonu proveo je u Zaboku na posudbi. Prošlo ljeto, zbog financijskih problema, raskida ugovor sa Zagrebom te odlazi u Jolly JBS.

U reprezentativnoj karijeri može se pohvaliti statusom B-reprezentativca i osvojenim trećim mjestom na U19 svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu u generaciji s Tomislavom Zubčićem, Mariom Delašom, Leonom Radoševićem i Tonijem Prostranom. Prošlog vikenda je odigrao odličnu utakmicu s kojom je još jednom skrenuo pažnju na sebe. za Crošarku je izdvojio vremena za kratki intervju.

“Košarkom sam se počeo baviti još kao dijete jer mi stariji brat trenirao i samim time je i mene zainteresirao. Malo po malo, i eto me tu gdje jesam. A što se tiče uzora, ne mogu reći da preferiram nekog igrača, ima ih podosta” – rekao je Domagoj, a o planovima i očekivanjima  je dodao:

“Trenutno sam koncentriram da odigram što bolje te samim time pomognem sebi i klubu. S mojim boljim igrama nadam se da će mi doći prilika da se okušam u inozemstvu u nekoj od jačih liga, recimo Talijanskoj ili Španjolskoj.”

Bio si u Zagrebu, logično je bilo za očekivati da ćeš karijeru nastaviti u nekom od klubova ABA lige. Zašto si se odlučio za Jolly?

“U Zagrebu nisam dobio pravu priliku, a htio sam igrati. Iako su određeni kontakti postojali, teško je bilo za očekivati da bi u ABA ligi dobio minutažu kakvu sam dobio ovdje. Iz kluba su bili izuzetno korektni, uporni te s razumijevanjem za moju tadašnju situaciju oko raskida sa Zagrebom. Uz to, znao sam da će biti složena odlična ekipa i da ću dobiti priliku da se dokažem. “

U Ligi za prvaka imali ste odličan raspored. Da je bilo mao više sportske sreće i iz Splita bi se vratili s bodovima te bili na vrhu tablice. Kakve su ambicije kluba?

“Da, igrali smo dvije utakmice protiv klubova iz A1 i slavili. Šteta za Split, pobjedom bi bili na 3:0 i samopouzdanje bi nam još poraslo. Ambicije naravno postoje, no teško je govoriti o tome. Na nama je da idemo odigrati svaku utakmicu najbolje što znamo, pa ćemo vidjeti do kuda će nas to dovest.”

Sljedeće kolo vam donosi Alkar koji vas je visoko porazio u prošlom ogledu upravo u Sinju gdje i sada gostujete. Što očekujete od utakmice?

“To nam je najteži poraz ove sezone. Od tada, mi smo sigurno bolja ekipa. Odlično treniramo i idemo po revanš za taj poraz. Nadam se da nećemo pasti pod utjecaj publike i vjerujem u povoljan rezultat.”

Related Articles