Domagoj Samac:”Najviše bih volio odigrati jednu cijelu sezonu u Hrvatskoj”

Na treninzima Dubrave Furnir vidjeli smo i Domagoja Samca koji je proteklu nedovršenu sezonu podijelio u dva dijela. Prvi dio u Zaboku, a drugi u Beču (Austrija). Nakon nemogućnosti treniranja u dvorani i njemu je rad s loptom bio veliko olakšanje.

 ”Kada smo stigao iz Austrije i završetka izolacije u društvu djevojke sam provodio vrijeme. Evo u Dubravi kao stari prijatelji smo se opet sreli. Neke od njih kao Brzoju i Marića nisam vidio duže vremena, tako da se opet lijepo vratiti u staro jato i dvoranu u kojoj su trenirali i igrali moja braća Ante i Ivan”..kaže Domagoj koji je u mlađim kategorijama nastupao za Dubravu, a spomenuta braća su nosila i seniorski dres Dubravaša.

”Prvi dio sezone sam proveo u Zaboku i bilo mi je stvarno super. Dečki su me prihvatili dobro i krenuli smo odlično u sezonu s par dobrih utakmica. Kod trenera Tomasa se jako dobro trenira i nakon što sam tamo odradio ono što sam imao po ugovoru zaputio sam se u Austriju, točnije u BC Hallmann Vienna. Odlično jedno veliko iskustvo za mene i nadam se da ću iduće sezone se možda čak i vratiti tamo. S ljudima iz kluba sam ostao u kontaktu i sve su opcije otvorene. Naravno da će sve ovisiti o ovoj situaciji oko koronavirusa”..ističe i naglašava činjenicu da u Austriji igra i nekolicina igrača iz Hrvatske”Bilo je nekoliko naših igrača koji imaju i njihovo državljanstvo. Recimo u tom klubu gdje sam je igrao je i Luka Gvozden, dečko iz Makarske moje 1993.godište. Ima dosta naših igrača u ligi od Cara, Poščića i ostalih’‘.

Ono što obilježava karijeru Domagoja je svakako činjenica da posljednje četiri sezone nije uspio povezati cijelu sezonu u jednom klubu

”Najviše bi volio jednu sezonu odraditi u Hrvatskoj ako je moguće, ali znamo kakva je financijska situacija u našoj košarci, ali tko zna možda se u novoj sezoni i nešto promijeni”..zaključio je kratki razgovor Samac koji se u spomenutom periodu između ostalih okušao u dresu Cibone i Hermes Analitice.

Related Articles