Dominik Mavra potpisao za Joventut

Array

Zadranin Dominik Mavra od slijedeće sezone igrati će u španjolskoj ligi Endesa, objavio je njegov novi klub Joventut. 23-godišnji playmaker ujedno i glavni kandidat za trećeg razigravača reprezentacije pun, samopouzadnja za portal Basketball.hr netom nakon potpisa izjavio je:

“Mislim da mi je to trenutno najbolja prilika za razvoj. Radi se o dobroj ligi i velikoj pozornici, a to mi je bilo primarno u ovome trenutku. Trener, kojega prati reputacija da voli puno raditi, me želio. To mi je bilo najvažnije. Liga je jača nego ABA i velik je korak prema naprijed. Tražio sam da budem nositelj igre. Joventut nije momčad iz vrha ACB-a i mislim da ću imati priliku postati nositelj i imati veliku minutažu. To mi je, uz neke druge stvari, bilo ono što sam prvenstveno tražio u odabiru kluba.”

Mavrina karijera tako nakon vrhunskih rezultata u mlađim dobnim kategorijama (prvak juniorske Eurolige i osvajać dviju zlatnih medalja s reprezentacijom) dobiva uzlaznu putanju i u seniorskom dijelu. Nakon matićnog Zadra, Zagreba, Splita i Cibone, pa ukratko poljske Dabrowe Gornicze, je posljednje dvije godine odigrao u Karpošu gdje je bilježio više nego solidne brojke.

U prvoj makedonskoj ligi je bilježio 12 poena, 4,1 asistencije i 3 skoka, dok je u ABA ligi bio na prosjeku od 9,2 poena, 3,7 asistencija i 2,3 skoka.

Dodajmo još kako je Joventut prošlu sezonu završio na 13. mjestu ACB lige.

Marko Banić slobodan igrač, vraća se u Zadar?

U Zadru se osjeća dašak optimizma, što i nije neobičajnu na situaciju u kojoj su se snašli početkom ljeta. Bez diretkora, bez trenera, bez momčadi. No, kako je kandidaturama kraj, a pojavljuju se sve više prića, da bi zadarsku košarku riješavali bivši zadarski igrači naišla je na najveću odoborenje zadarske javnosti.

U nju se uklapa i neproduljenje ugovora ruskog Unicsa sa iskusnim 33-godišnjim Markom Banićem. Tako su se odmah pojavile priče, da bi Marko, s obzirom da je slobodan igrač, mogao se vratiti u Zadar iz kojeg je otišao 2005. Godine nakon osvajanja Goodyear lige i državnog prvenstva u prepunim Jazinama.

Banić je u prošloj sezoni bilježio od 5 poena i 2,2 skoka po susretu za 16 minuta provedenih na parketu.

Related Articles