#234

Dominik Mavra raskinuo sa Zagrebom, seli u Zadar?

Hrvatski U19 reprezentativac Dominik Mavra konačno je raskinuo ugovor s KK Zagrebom. Prema nekim informacija sljedeća postaja u karijeri bi mu mogao biti Zadar, klub u kojem je napravio prve košarkaške korake.

Bit će zanimljivo vidjeti u narednim danima hoće li Hrvoje Vlašić uzeti ovog igrača u svoju momčad. Zasigurno bi to bio odličan potez i veliki zalog za budućnost kluba koji je posljednjih godina na klimavim nogama, a za minutažu bi se vjerojatno borio s Tonijem Prostranom.

Podsjetimo, Mavra je preselio u Zagreb još kao junior, a tamo je s Dariom Šarićem i Mariom Hezonjom osvojio juniorsku Euroligu te stjecao prvo seniorsko iskustvo. Nakon financijskog sloma momčadi iz Trnskog sreću je odlučio potražiti u Vervier Pepinsteru iz Belgije. Odšteta koju je odredila FIBA bila je prevelika za belgijski klub i Dominik je bio primoran vratiti se u Mravinjak. U Zagrebu ga je dočekala već posložena ekipa pod paskom novog trenera Danijela Jusupa, dobivao je minimalnu minutažu te je ponovno bio primoran na odlazak.

Drugi dio sezone odradio je u Splitu na posudbi, ali i tamo je imao problema jer mu klub nije plaćao stanarinu pa odlazi. Tijekom ljeta karijeru je oživio dobrim nastupima za U19 reprezentaciju gdje je bio jedan od nositelja igre. Po završetku prvenstva odlazi na probu u talijansku Virtus Romu, zadovoljio je struku i bio mu je ponuđen ugovor, no nije ga potpisao. Povezivalo ga se i s talijanskim drugoligašem Orlandina Basket, no i od tog posla na koncu nije bilo ništa.

Neriješeni odnosi sa Zagrebom (odšteta 40 000 eura op.a.) su mu ovo ljeto, kao što je i vidljivo iz teksta, pravili velike probleme u odabiru klubova. Srećom to je sada uspješno riješeno, a Dominika ćemo konačno moći gledati na parketu i to, nadamo se, u dresu nekog hrvatskog kluba.