Dominik Mavra za Crošarku: “Zadar nikada okrenuta stranica u mom životu”

Array

“Tko će kome, ako ne svoj svome”, čulo se s Višnjika, kada je Dominik Mavra, zadarski košarkaš koji nije proveo niti jednu seniorsku minutu u Zadru, zabio ključne poene za Krku.

Kao klinac dijelio je svlačionicu s Marijom Hezonjom i Darijom Šarićem, tvoreći tako najtalentiraniji trio koji smo imali prilike gledati u dresu KK Zagreba.

Od tada je prošlo dosta vremena, a i 24-godišnji playmaker te (povremeni) hrvatski reprezentativac promijenio je nekoliko sredina. U novoj, zelenoj novomeškoj izgleda da se uklopio vrlo brzo.

Evo što je rekao za naš portal Crošarku.

Važna pobjeda protiv Zadra?
“Da, iz više razloga. Prvo što smo sebi dokazali, da kada smo kompletni znamo igrati dobru košarku. Drugo, ne držimo više samo dno, a treće je bolji međusobni omjer sa Zadrom.”

I protiv Igokee i protiv Zadra uzeo si šuteve u zadnjim minutama.
“Oduvik san volija zadnje šuteve, taj pritisak je ono, koliko težak, toliko i sladak. Pogotovo kad uđe. Ovaj put je ušlo. Dobar osjećaj.”

Kakav je osjećaj igrati na Višnjiku?
“Višnjik je za mene uvik nešto posebno, u Jazinama sam od svoje sedme godine, bezbroj utakmica, puno emocija je dato na tribini. Onda izađes na zagrijavanje, pivaš sve pisme u sebi…, Ka mladom mi nije bilo lako odvojiti emocije od glave, sad već kad sam stariji, iskusniji, je lakše ostati miran. Prvi dolasci na Višnjik nisu dobro prolazili po mene.”

No, nikada u dresu Zadra?
“Da, nažalost, to je jedna stranica koja se nikad nije okrenula u mom životu.”

Je li bilo kontakta u zadnje vrijeme?
“Interesa s moje strane je bilo, s njihove ne.”

Sporazumni raskid u Joventutu, kakvo iskustvo nosiš iz Španjolske?
“Joventut je završio loše, nakon samo tri mjeseca, jedan dosta čudan i težak sustav. Variranje od 20 do dvije minute na terenu od utakmice do utakmice. Ja nakon sezone u Karpošu, u tom trenutku nisam bija spreman provoditi toliko malo vremena na terenu. Odlučio sam se za odlazak i više minuta tada u MZT-u.”

Liga ACB?
“Bez obzira na to, ACB je fantastična liga i s razlogom se naziva najjačom u Europi. Sve je na vrhunskom nivou. Definitivno bi bilo super vratiti se tamo.”

Slijedio je odlazak u Litvu?
“Pregovori su trajali neko vrime. Na kraju je Lietkabelis platija odštetu MZT-u i tako smo našli kompromis za moj odlazak.”

Litva?
“Litva je nevjerojatna zemlja za igrati košarku. Apsolutni sport broj jedan. Svi igrači školovani, mladi, stari, bolji, lošiji… Njima je to baš način života.”

Zašto nisi ostao cijelu sezonu?
“Dolaskom novog sportskog direktora u klub, on se odlučija za jedan radikalniji rez, promjena trenera i svih stranaca u ekipi, pet igrača sveukupno. Žao mi je, jer sam u tom kratkom roku ima dobru suradnju s novim trenerom Čankom, ali eto, dogodi se, ideš dalje.”

I kako je došlo do kontakta s Krkom?
“Kontaktirali su me, ja sam već dva mjeseca bija kući bez kluba, već mi je polako bilo dosta toga, bili su maksimalno korektni u tim pregovorima. Plus izazov da se ostane u ligi.”

O treneru?
“O Petrovu sve najbolje, ima prijateljski odnos sa svima, nastoji nas rasteretiti svog pritiska i pustiti da radimo ono u čemu smo najbolji.”

A Jure Lalić?
“Ovo mi je već treći klub da igram skupa s Jurom, znam ga bolje nego mater i ćaću.”

Na vanjskim pozicijama je i Paolo Marinelli.
“Marinelli ima super sezonu i jako mi je drago zbog toga. Samo neka nastavi ovako.”

U slovenskom ste prvenstvu osigurali TOP 6.
“Osigurali smo top 6, što je najbitnije, jer kreće nova liga gdje se sve utakmice sada brišu.”

Za kraj, reci mi kako je živjeti u Novom Mestu?
“Novo Mesto je super gradić, miran, simpatičan, imaš sve što ti triba. Zagreb je na 45 minuta. Ono je na relaciji Split-Zagreb. Ova blizina Hrvatskoj stvarno olakšava nakon tri godine Makedonije, Španjolske i Litve.”

Dominiku želimo puno sreće i da uhvati kontinuitet igara te potvrdi svoju kvalitetu.

Related Articles