Tijesan poraz Škrljeva u Alpe Adria Cupu

Array

Košarkaši Škrljeva izgubili su u Češkoj od Slunete u prvoj utakmici četvrtfinala Alpe Adria Cupa 90:89, pa uzvrat 9. veljače na Mavrincima očekuju s minusom od jednog koša. Mogli su i do pobjede, ali je šut najboljeg strijelca utakmice Karla Uljarevića, koji je zabio 26 koševa, završio na obruču.

Nakon početnog vodstva domaćina od 6:4, Zeleni sa Škrljeva preuzimaju prvu četvrtinu, pa na krilima Karla Uljarevića odlaze na plus sedam i postižu 17:24 na isteku prvih deset minuta. Uz novo pojačanje Adria Oil Škrljeva, koševe su postizali Yacoubuo i Ušić, dok je kod domaćina najučinkovitiji bio Ladislav Pecka.

U nastavku gosti sa Škrljeva imaju i plus jedanaest (17:28 u 12′), ali domaćin se, na pogon Justina Martina koji je postigao deset koševa, uspio približiti na minus dva (36:38). Ipak, tricom Šarca i kontrom kapetana Barnjaka, na veliki se odmor otišlo uz prednost gostiju od 43:40. U prvih dvadeset minuta Uljarević je zabio 17 koševa, dok ih je s druge strane Pecka zabio 13.

Treća četvrtina u znaku je domaćina koji preuzima vodstvo zahvaljujući Pecki i Martinu. Na mali odmor otišlo se s rezultatom u korist Slunete 69:65.

Početkom posljednje četvrtine domaćin odlazi na plus devet (74:65), nakon što je kapetan Filip Smidpostigao dvicu i tricu. Domaćin tijekom posljednjih deset minuta stalno vodi s 10 do12 koševa razlike, da bi se u posljednje dvije minute ušlo vodstvom domaćina od čak plus četrnaest (90:76). Međutim, do kraja utakmice domaćin više nije postigao nijedan koš, a gosti presingom skoro dolaze do pobjede.

Na utakmici u Usti na Labom, uz Uljarevića je i kapetan Josip Barnjak upisao 22 koša, dok je s druge strane Pecka bio isto tako učinkovit s jednakim brojem poena.

Related Articles