Utorak, 3 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Dontaye Draper – ključni igrač s klupe

  FIBA je nedavno napravila kratak intervju s našim američkim reprezentativcem Dontayeom Draperom, koji im je pokušao nešto reći o svom stilu igre i ulogama u različitim momčadima.

  - Advertisement -

  Draper je oduvijek bio dovoljno dobar igrač da započne u prvoj petorci nebrojenim ekipama, ali u posljednjih nekoliko godina postao je ipak ključan igrač s klupe, koji je uvijek spreman kada treneri pozovu njegovo ime. Iako može napraviti puno više, Draper prihvaća svoju sporednu ulogu u Real Madridu, kao i onu u dresu hrvatske reprezentacije.

  Cijeli život imam različite uloge, zapravo sam radio sve po malo. Prije nego što sam došao u Madrid, bio sam ‘scorer’, a time i MVP u Eurocupu dok sam igrao za Cedevitu. U svojim prvim godinama na koledžu imao sam jednaku ulogu u ekipi kao što imam u Realu, a to je da uđem i promijenim način igre, uglavnom u obrani. Nekada mi je zadatak i probijati protivničke redove, ali uglavnom su obrambeni zadatci, rekao je Draper za FIBA.com. Na pitanje bi li mogao jednog dana postati trener, budući da odlično čita igru, rekao je: Ne, previše sam sramežljiv za to. Ali možda bih mogao biti skaut.

  Kao što smo već pisali, Draper već neko vrijeme nije izašao na parket sa svojom momčadi zbog frakture nožnog palca, ali trebao bi biti spreman pomoći Realu u Final Fouru. Nakon što to sve završi, Draper će morati donijeti nekoliko odluka prije ljeta budući da mu istječe ugovor s Realom. Uz to, očekuje se da će pomoći hrvatskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, što je uspio prošle godine na Eurobasketu. Draper je ključan igrač s klupe za Jasmina Repešu, ali još nije u potpunosti siguran hoće li nastupiti.

  Bit će teško na Svjetskom prvenstvu… Polako starim, kroz smijeh je rekao Dontaye i nastavio: Ali Svjetsko prvenstvo je velika smotra, tako da sam u iskušenju. Vidjet ću kako ću se nositi s ozljedama, budem igrao ako ću biti zdrav.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE