Đorđević:”Ključ je bio na poziciji playa”

Izbornik reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević teško je podnio poraz od Argentine u četvrtfinalu Svjetskog prvensta u Kini.

Aleksandar Đorđević

“Boli, ovo je težak poraz. Mentalni pritisak je bio ogroman. Euforija u našoj zemlji, svi su nas zvali, jedva čekali nas gledati, pisali da smo favoriti, kako ćemo osvojiti. Nikada to nije pomoglo. Sada vidim na kakvom je igraču poput Nemanje Bjelice bio pritisak. Nekada mislimo da su čvrsti, iskusni, lideri, ali onda vidite što im sve prolazi kroz glavu,” rekao je Đorđević i nastavio:

“Ključ je definitivno bio na poziciji playa. Primjera radi, u nekretninama postoje lokacije i lokacije, a u košarci bekovi i bekovi, uz svo dužno poštovanje prema visokim igračima. Kontrolirali su ritam, mi smo imali previše izgubljenih lopti, vjerojatno zbog sjajne obrane rivala. Nisu mi se svidjele naše odluke ni reakcije. Prilagodili su se na kriterij, mi nismo. Pravili smo greške koje se ne smiju događati u ovakvim mečevima. Mi smo naporno radili, a onda u posljednjoj sekundi primali koševe u lice. Moramo dići glavu gore.”

“Campazzo je dominirao, ovo je njegova pobjeda. Luis je emotivni vođa Argentinaca, možda jedan od najvećih legendi svih vremena. Campazzo je bio tu da donese pobjednički mentalitet.”

Đorđević nije propustio priliku pohvaliti svoje igrače.

“Ponosan sam na njih. Ovo je sjajna grupa ljudi. Blagoslovljen sam što sam im trener. Ponosan sam, uvijek daju svoj maksimum. Nešto je nedostajalo u posljednje dvije utakmice” – zaključio je srpski izbornik.