Doveden “kapitalac” – Marko Tomas u Cedeviti

Array

Nakon prošlotjednog potpisa Lukše Andrića, u KK Cedevita stigao je još jedan standardni hrvatski reprezentativac, Marko Tomas.

Kao i Andrić, Tomas stiže iz Turske, no ne iz Galatasaraya već gradskog rivala Fenerbahčea u kojem je proveo zadnje dvije sezone, a tamo je stigao iz Cibone. Tu sličnosti između dolazaka ove dvojice igrača ne prestaju budući da je i Tomas potpisao jednogodišnji ugovor, a u svojoj izjavi za službenu internetsku stranicu Cedevite navodi slične razloge kao i Andrić – Euroliga, kvalitetan roster koji će se još pojačati, ugled i trenerske kvalitete Bože Maljkovića, kvalitetno vođenje kluba i rad s momčadi te naravno osvajanje trofeja, u Hrvatskoj ali i regionalnoj ligi, a što se tiče Eurolige, tu je ipak ostao malo suzdržan.

“Euroliga je uvijek izazov. Imamo jaku skupinu, sve redom klubovi s velikim proračunima. Oni uvijek slažu momčad koja može doći do kraja, ali znaju imati i kiksove. Neće nam biti lako, ali dobro ćemo se pripremiti, uz kvalitetni roster, pa ćemo vidjeti koliko možemo u takvoj konkurenciji”, izjavio je Tomas.

Sportski direktor kluba Matej Mamić izjavio je zadovoljstvo završetkom pregovora s Tomasom kojeg je i apostrofirao kao dugo željeno pojačanje za sljedeću sezonu, s naglaskom na stvaranje kvalitetne momčadi, dostojne loptanja pod obručima s gore spomenutim klubovima većih financijskih mogućnosti.

Tomas će od početka krenuti u pripreme s ostatkom momčadi i dok se Cedevita s njim zasigurno dosta pojačala, pogotovo u obrani i na vanjskim pozicijama, Mamić najavljuje kako na njemu klub neće stati: “Na Tomasu ne stajemo, pred dogovorom smo s još nekolicinom igrača i očekujte još iznenađenja ovih dana.”

Related Articles