Video: Dožai dosudio, pa poništio tehničku

Array

Prvi hrvatski sudac koji je sudio finale Eurolige, Srđan Dožai već dugi niz godina vuče za sobom polemike (ne)korektnog suđenja, pogotovo u neeuropskim utakmicama, koje često znaju priječi i granice dobro ukusa.

Posljednja od kontroverzi dogodila se u subotu na utakmicu između domaće Crvene zvezde i gostujućeg kluba iz Kragujevca, KK Radničkog.

U četvrtoj četvrtini došlo je do neslaganja između hrvatskog dvojica Siniše Hercega i spomenutog Dožaija koji su dosudili različite odluke.

Prilikom postavljanje bloka Erceg je odlučio prema slobodnoj procjeni dosuditi osobnu pogrešku u napadu, dok je na iznenađenje mnogih Srđan Dožai zasvirao tehničku pogrešku Vuku Radivojeviću zbog simuliranja prekršaja.

Kao prvi sudac na utakmici Dožai je potražio mišljenje kod delegata susreta koji mu je očito sugerirao kako je pogriješio, no uporni Dožai prvotno je ostao pri svojoj odluci. Sve dok nije uz aut liniju podlegao silnim pritiscima vodstva Crvene zvezde, predvođenim predsjednikom kluba Nebojšom Čovićem, te poništio svoju odluku.

Zanimljivo je da je upravo Dožai na istom susretu već u prvoj četvrtini dosta strogo dosudio i tehničku pogrešku Igoru Rakočeviću, nakon nepotrebne gestikulacije rukama.

Ne baš svakodnevni potez na košarkaškim parketima, s podosta sumnje, pogotovo kada je već oznaka kod našeg suca Dožaija da voli često preuzeti kontrolu utakmice u svoje ruke.

http://www.youtube.com/watch?v=2U5CQ3CvwjA

Related Articles