Josip Plantak: Utakmica sa Zadrom nagrada je za trud

Array

Nakon eliminiranja riječkog Kvarnera iz Kupa Krešimira Ćosića, rezultatom 59:53 na domaćem terenu u Jazinama, Sonik Puntamiku u četvrtfinalu natjecanja očekuje Zadar, što nam najavljuje gradski derbi koji je u posljednjih nekoliko izdanja često znao biti zanimljiv.

Za kratak osvrt na pobjedu protiv Riječana, kao i neka viđenja budućih susreta i događanja u klubu, upitali smo Josipa Plantaka, pomoćnog trenera Puntamike.

Prokomentirao je Plantak prvo pobjedu u Kupu te razloge koji iza nje stoje:

“Pobjedi protiv Kvarnera smo se nadali, ali isto tako smo bili realni jer znamo da su oni prva momčad u A-1 ligi. Trebalo je uložiti puno više truda i puno više koncentracije nego u dosadašnjim utakmicama. Presudila je naša čvrsta obrana, dopustili smo im samo 53 poena i tu bih pohvalio cijelu momčad te izvrsnu pripremu za utakmicu. Napadački je Teo Petani odigrao izvanredno i to nam je dalo samopouzdanja za pobjedu”.

Utakmica sa Zadrom ne donosi Puntamici nikakav pritisak, no sigurno je izazov. “Mislim da u utakmicu sa Zadrom moramo uči bez ikakvog pritiska i prihvatiti to kao nagradu za dosadašnji trud. Nadam se punim Jazinama i da ćemo pružiti što bolji otpor Zadru”, kazao je mladi pomoćni trener.

U A-2 ligi Jug čelna pozicija poprilično je realan domet mlade zadarske momčadi. “Predstoje nam još dvije utakmice u prvom dijelu prvenstva, to je Trogir doma i zadnje kolo derbi s Kaštelom. Do sad smo pokazali da imamo kvalitetu da se borimo za prvo mjesto ali isto tako moramo znati da nas očekuju gostovanja u Kaštelima i Šibeniku tako da moramo ostati na zemlji i nastaviti naporno raditi da bismo ostali u igri za prvo mjesto”, prilično je realan Plantak.

O nekim budućim planovima, Josip za kraj kaže: “Ono što je najvažnije jest da se sadašnji nosioci ekipe zadrže do kraja sezone, to bi za nas bilo najveće pojačanje. Što se konkretnih pojačanja tiče mislim da je to više pitanje za glavnog trenera i Upravu, mislim da treba biti oprezan jer teška su vremena i ako će se tko i angažirati, morat ćemo dobro razmisliti da se ne pogriješi.”

Related Articles