Dragan Bender napušta hrvatski kamp na Kreti

Array

Krilo hrvatske U-19 reprezentacije i igrač od kojeg se najviše očekivalo na Svjetskom prvenstvu koje se trenutno održava na Kreti, Dragan Bender napustit će momčad.

Do raskola između Bendera i reprezentacije došlo je zbog tenisica. Naime, Hrvatski košarkaški savez ima potpisan ugovor s Jordan Brandom i svi igrači obavezni su nositi njihove tenisice na utakmicama. S druge strane Bender ima ugovor s Adidasom kojim je obavezan nositi njihove tenisice.

Na veliku žalost zaljubljenika u košarku, a i same naše mlade reprezentacije, dvije strane nisu mogle postići nikakav dogovor pa će Bender sutra napustiti hrvatski kamp u Heraklionu.

Činjenica je da je Bender odbio igrati u Jordanicama, a naš Savez ima ugovor s Jordan Brandom i svi su obavezni igrati u njima. Odbio je učiniti to i nije nam ništa rekao prije dolaska ovdje. U tome je problem. Razgovarao sam s glavnim tajnikom i ostalim ljudima koji su donijeli odluku jer imamo vrlo ozbiljan ugovor s Jordanom. Ako ne može igrati u njihovim tenisicama ne može igrati. I to je to“, izjavio je voditelj hrvatske delegacije na Kreti Vladimir Vanjak.

Ova odluka dočekana je s čuđenjem i gađenjem diljem košarkaškog svijeta, posebice uzme li se u obzir da niti jedan sportski kolektiv nema takve sponzorske ugovore. Za reprezentacije, ali i klubove normalno je da potpisuju ugovore za dresove i dodatnu opremu no mogućnost odabira tenisica mora biti u rukama svakog igrača pojedinačno. Kako to inače biva u Hrvatskoj opet su sitni osobni interesi stavljeni ispred općeg boljitka.

Upitni su bili nastupi Ante Tonija Žižića i Ivice Zubca zbog istog razloga, ali oni su na kraju ipak pristali nositi Jordanove tenisice.

Related Articles