FIBA najavila priznanje ABA lige

Višemjesečnim natezanjima između vodstva ABA lige i Fibe napokon se nazire kraj. U pismu adresiranom na košarkaške saveze sudionike regionalne lige stoji kako su ispunjeni svi zahtjevi i da bi liga u nedjelju ponovno trebala biti priznata.

Želio bih potvrditi da je dokumentacija koju ste poslali, vezana s pismom FIBA-e od 20. lipnja, u potpunosti u skladu sa zahtjevima koje smo postavili. Vaš zahtjev za priznanjem ove lige proslijeđen je Odboru FIBA Europe koji se sastaje u nedjelju u Budimpešti“, stoji u pismu kojeg su potpisali glavni tajnik Svjetskog košarkaškog saveza (FIBA) Patrick Baumann i glavni tajnik FIBA Europe Kamil Novak, a kojeg se dokopao srpski portal b92.

U novom prijedlogu, kojeg su čelnici klubova i saveza dogovorili na sastanku u Beogradu, utvrđeno je da će sve odluke koje se tiču natjecanja donositi isključivo klubovi, koji će biti u 100-postotnom vlasništvu lige. Tvrtka Sidro d.o.o. moći će upravljati samo marketinškim i komercijalnim pravima lige čime je oduzeta bilo kakva upravljačka moć Radiću, Biliću, Miličeviću, Liscu, Lorbeku i Sagadinu.

Ovime bi također trebala biti riješena sva pitanja vezana za domaćinstvo Eurobasketa u Zagrebu koje je došlo pod upitnik ranije ovog mjeseca.