Dragojević: Borbenost i želju za pobjedom nam nitko ne može oduzeti

Array

Prema svemu sudeći sutra će u Škrljevu biti odlična košarkaška atmosfera i puna dvorana u Mavrincima, trenutno vodeći u poretku A1 kvalifikacija dočekuje apsolutnog favorita ove mini lige, ekipu GKK Šibenik.

Šibenčani su u srijedu došli do prve pobjede, derbi utakmicu s Hermes analiticom su riješili lako, rutinski. S druge strane momčad Zorana Dragojevića se u prvom kolu morala dobro oznojiti da dođe do pobjede protiv Belišća, a prije četiri dana u srazu s Čakovcem slavili su tek u produžetku.

Maksimalni učinak, ali trener Dragojević nikako ne može biti zadovoljan s do sada prikazanim. To je za Crošarku i potvrdio:

“Moram priznati da nisam u potpunosti zadovoljan s do sada prikazanom igrom moje ekipe. I protiv Belišća i u Čakovcu nismo uspjeli na vrijeme odvesti utakmicu u mirne vode, dopustili smo suparnicima da iskoriste naše padove u igri. Pogotovo na prošloj utakmici protiv Čakovca” – rekao je popularni Kizo. Bez obzira na sve to, siguran je da će u svakoj slijedećoj utakmici igrati sve bolje.

“Važno je da nismo kiksali i da smo upisali te dvije pobjede. Znam da moji igrači mogu puno bolje odraditi sve ono što smo uvježbavali i očekujem da će već u utakmici protiv Šibenika dati svoj maksimum. Vjerujem da će ih dodatno pogurati podrška s tribina, ali i jak protivnik s niz jakih košarkaških imena. Bez podcjenjivanja Belišća i Čakovca, ipak je Šibenik ekipa koja može biti poticaj da se pruži maksimum.”

Jeronimo Šarin je prije utakmice s Hermesom, u intervjuu za naš portal, rekao da su im Zagrepčani nepoznanica, ali da su Škrljevo dobro odskautirali. Pratili su ih u više utakmica, imaju snimke i smatra da je dobro upoznat s mogućnostima prvaka zapada kojega smatra za najozbiljnijeg konkurenta.

“Godi nam da nas jedna tako jaka, dobro vođena i dobro posložena momčad respektira. Mi ćemo se potruditi da te procjene pretvorimo u stvarnost. Kao što sam već rekao, nismo još prikazali svoje prave mogućnosti, mislim da je prava prilika u nedjelju. Iako su nas Šibenčani u više navrata snimali i pratili, s naše strane im svakako spremamo neka mala iznenađenja” – izjavio je Dragojević, a o svom protivniku je dodao:

“I mi smo imali priliku u par navrata snimiti igru Šibenika. Radi se o odličnoj momčadi koja je dobro pokrivena na svim mjestima. Neću reći ništa novo ako kažem da se radi o najkvalitetnijoj i najkompletnijoj ekipi i glavnim favoritom za prvo mjesto. Za sve bi pravo iznenađenje ako izgube i jednu utakmicu u kvalifikacijama. U rosteru Šibenčana ima puno kvalitetnih igrača, od iskusnog Ivana Grgata koji je bio na meti klubova iz ABA lige, do nezgodnog mladog reprezentativca Martina Junakovića, koji uspješno koristi svaku dobivenu priliku i pokretač je njihove igre.”

Dragojević se naravno unapred ne predaje, smatra da su iznenađenja uvijek moguća. Ima velika očekivanja od svojih igrača, ali i od navijača.

“Ono što nam ne može nitko oduzeti, to je borbenost i vjera u pobjedu. Dvorana će biti puna, atmosfera odlična, dobar i atraktivan protivnik,  što više treba za dobru utakmicu. Mi ćemo dati sve pod sebe da otežamo Šibeniku put prema A1. Realni smo i znamo da naše akcije ne kotiraju najbolje, ali ako svi uđemo maksimalno u utakmicu sve je moguće. Klub može biti ponosan na dosadašnje rezultate, ovo je najveći uspjeh u 40 godina postojanja kluba i ova momčad mu je darivala najbolji poklon za godišnjicu. Sigurno da klub može biti na ponos svojim navijačima, Škrljevu i cijeloj regiji.”

Škrljevo

Nakon ove utakmice Škrljevčani idu u Zagreb na domaći parket Hermesa, jedna od ključnih utakmica za drugo mjesto.

“Da, cilj nam je osvajanje drugog mjesta i dodatna utakmica s A1 ligašem. To bi bio ogroman uspjeh i prava nagrada igračima, upravi kluba i svima nama koji smo svakodnevno uz tim. Naravno da svi vidimo Šibenik na prvom mjestu, a o našim prilikama za drugo bi mogla bi biti presudna sljedeća dva gostovanja u Zagrebu i Belišću. Atmosfera oko kluba je fantastična i to nas diže da budemo sve bolji.”

Svaki naš kontakt s ljudima koji rade oko kluba se završi s uspješnom suradnjom, želja da se košarka u ovoj regiji dodatno promovira je očita. U svim razgovorima je košarka na prvom mjestu i među prvima su prepoznali napore našeg portala da se A1 kvalifikacije po prvi puta prate na ovakav način, način koji zaslužuju prvaci regija.

“Prije sedam godina sam na nagovor par košarkaških radnika došao u klub, i nisam niti jednog trenutka požalio. Do najvećeg uspjeha smo došli svi zajedno, svakodnevno radeći kako bi stekli uvjete da igramo na višem nivou. Mislim da imamo jedan od bolje organiziranih i prepoznatljivih klubova. Imamo dobre uvjete za rad, odličnu dvoranu, dobru ekipu i sposobne osobe u klubu koji vole košarku i kojima su pozitivni interesi kluba na prvom mjestu. Naravno, moramo istaći odličnu podršku naših navijača i ovom ih prilikom pozivam da u 18 sati budu uz nas” – zaključio je prvi čovjek na klupi Škrljeva.

LIVE statistiku utakmice iz dvorane u Mavrincima možete pratiti na donjem linku, a raspored utakmica, rezultate i poredak na crosarka.com/a1-kvalifikacije.

http://www.fibalivestats.com/matches/14964/07/50/42/17eAOv922516/

Related Articles