Subota, 12 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Dražen Brajković: Cilj je zlato na Svjetskom prvenstvu

  Danas smo objavili popis kandidata za U19 reprezentaciju Hrvatske koju će u borbu za odličja predvoditi Dario Šarić i Mario Hezonja, naši najbolji mladi igrači. Uz njih dvojicu na pripremama će biti niz kvalitetnih i već iskusnih igrača koji nas guraju u skupinu favorita za najviša odličja.

  Naravno, odmah su uslijedile reakcije, a najviše kritika je bilo zbog nepozivanja Domagoja Bošnjak, Doriana Jeleneka, Paola Marinellija i još par igrača rođenih 1995. godine koji prema procjenama mogu više pokazati od godinu starijih kolega. Od Josefa Dulibića, pomoćnog trenera reprezentacije, saznali smo kojim su se kriterijima u Savezu vodili pri slanju pozivnica i kakav je Plan priprema do odlaska u Češku.

  “Važno je znati da je HKS odlučio da se samo ograničen broj igrača 1995. godišta pozove na ove pripreme. Mora se imati u vidu da juniorskoj U18 reprezentaciji počinje Europsko prvenstvo samo deset dana nakon Svjetskog i pozivanje većeg broja igrača tog godišta bi se negativno odrazio na kvalitetu priprema reprezentacije za juniorsko prvenstvo. Bilo bi teško uigrati velik broj igrača u ekipu koja bi za to vrijeme imala pripreme. Na ovaj način Savez je složio dvije ekipe koje se svakako mogu boriti za vrh” – rekao je Dulibić, a o pripremama je dodao:

  ” Uz trenera Dražena Brajkovića i mene biti će i instruktor saveza Boris Sinković i kondicijski trener Luka Svilar. S pripremama počinjem sutra i do 2. lipnja smo u Daruvaru. Nakon toga nastavljamo rad u Svetom Martinu gdje je u planu 8. i 9. odigravanje prijateljskih utakmica protiv Crne Gore. Završni dio priprema se održava od 13. do 25. u Dubrovniku u sklopu kojih će biti održan turnir na kojemu uz našu momčad nastupaju Rusi, Brazilci i Argentinci. Te utakmice će se igrati od 14. do 16., a reprezentacije koje nastupaju su izuzetno kvalitetne i većina ekipa dolazi u najboljem sastavu s igračima kojima se predviđaju blistave karijere.”

  O reprezentaciji pripremama i očekivanjima dao je svoje viđenje i trener Dražen Brajković, za službenu stranicu Svjetskog prvenstva je rekao da će Hezonja biti od prvog dana na pripremama, a Šarića očekuje nakon završetka doigravanja, za desetak dana. Brajković je uvjeren da naša reprezentacija u Pragu, gdje u skupini igra s Kanadom, Španjolskom i Koreom, ima dobre izglede:

  “Za mene su favoriti u skupini Hrvatska, Kanada i Španjolska. Znam da Španjolska ima vrlo, vrlo dobrog trenera. Luis Guil je jako dobar stručnjak i ima vrlo dobru momčad. Kanada je također jaka momčad sa sjajnim igračima” – rekao je Brajković koji za favorite prvenstva vidi Srbiju, SAD, Australiju i našu reprezentaciju.

  “Naravno da je moj cilj je zlatna medalju. Ali prvi cilj je polufinale i želimo medalju. Dario Šarić i Mario Hezonja su dvojica ponajboljih igrača na ovom Svjetskom prvenstvu, ali mi imamo više dobrih igrača u ekipi. Mislav Brzoja je vrlo dobar igrač na niskom krilu i bio je jedan od najboljih igrača na Europskom prvenstvu prošle godinu. I Martin Junaković je vrlo dobar razigravač” – dodao je Brajković kojemu želimo nesmetane pripreme bez ozljeda i odlične igre u Pragu.

  zadnje objave