Druga pobjeda Đure Đakovića u Balkanskoj ligi

Array

Brođani su ostvarili drugu pobjedu u Balkanskoj ligi s kojom su ostali u igri za treće mjesto koje vodi u daljnje razigravanje za Final Four ovog regionalnog natjecanja. U utakmici u Baru večeras su pobijedili crnogorskog prvaka Mornara rezultatom 70:63. Nakon ostavke Krunoslava Krajnovića, A1 ligaša iz Slavonskog Broda predvodio je njegov bivši pomoćnik Domagoj Junačko.

Brođani nisu kalkulirali, nisu odmarali igrače za vrlo važnu subotnju utakmicu u Križevcima. Krenuli s najjačom petorkom Blajić, Batina, Toroman, Massamba, Živković i odmah su dali do znanja da ih zanima samo pobjeda. U 4. minuti naša ekipa ima 9:0, a nešto malo više od minutu do kraja četvrtine i 16:6. Junačko tada vadi Massambu i Blajića što koristio domaćin i sa serijom od 7-0 smanjuje na 16:13. U nastavku razigrao se Marino Šarlija i već u 14 minuti Brođani su na +11 (28:17). Crnogorci na trenutak sustižu, ali zahvaljujući odličnom obrambenom učinku Bricea Massambe (u posljednjoj minuti 4 skoka i blok) Đurinci kontrama vračaju prednost i na odmor odlaze s 38:32.

Do kraja utakmice Đuro Đaković kontrolira rezultat dopuštajući domaćoj ekipi da se samo u jednom trenutku približi na dva razlike. Konačni rezultat je 70:63.

Brice Massamba je imao double-double učinak, 17 koševa i 10 skokova. Dobru partiju su pružili i Marino Šarlija s 13 poena i 7 skokova, Matej Karlović je također upisao 13 koševa, a Josip Blajić 12. Nakon ove pobjede Đuro Đaković je treći u poretku, a preostale su mu domaće utakmice protiv Kumanova i Levskog, klubova od kojih su izgubili u Makedoniji i Bugarskoj.

Brođanima sada slijedi dug put i povratak kući, u subotu putuju u Križevce gdje igraju važnu utakmicu protiv istoimenog domaćina. Poraz bi ih udaljilo od prva četiri mjesta koja vode u Ligu za prvaka dok bi se s pobjedom priključili klubovima u vrhu lige.

Related Articles