Rusija: Khimki i CSKA i dalje neporaženi

U ruskom prvenstvu ovog vikenda odigrane su tri utakmice. Pobjede su ubilježili Khimki i Triumph na domaćem terenu a CSKA je slavio kod Unicsa.

Khimki je svoju treću pobjedu ove sezone ubilježio u susretu protiv Spartak Primorja.  Domaćin je dominirao u svim periodima igre osim u prvom kada us gosti odigrali nešto bolje ali ipak nisu uspjeli u nastavku zaprijetiti raspoloženom domaćinu koji je kroz cijeli susret bio itekako razigran a igrači Khimkija između sebe su podijelili čak 24 asistencije te odigrali odličnu timsku utakmicu. Završnih 25 razlike s obzirom na igru domaćina i nije preveliko iznenađenje. Khimki su prema pobjedi vodili Fridzon sa 17 i Rivers sa 16 poena.

Veoma zanimljivu utakmicu odigrali su Triumph i Spartak SP. Domaćini su u interesantnoj završnici uspjeli doći do 3 pobjede ove sezone dok su gosti upisali drugi poraz. Sergey Karašev sjajno je odigrao za Triumph ubacivši 18 poena uz 5 skokova.

CSKA je na gostovanju kod Unicsa došao do neočekivano lagane pobjede. Iako je ova utakmica trebala biti jedan od derbija kola rezultat i dobra igra CSKA spriječila je bilo kakvu neizvjesnost na kraju utakmice. CSKA je dominirao cijelim susretom a posebno ističemo Teodosića s 13 poena i 6 asistencija, Weemsa s 18 poena te Khryapu s 10 poena, 9 skokova i 6 asistencija.

Rusko prvenstvo, 7 kolo:

Khimki – Spartak Primorje 95:70
(Fridzon 17, Rivers 16; Efevberha 21, Delaney 19)

Triumph – Spartak SP 74:72
(Karašev 18, Mitchell 14; Carter 11, Mavrokefalidis 11)

Unics – CSKA 64:79
(Eidson 20, Kaimakoglou 12; Weems 18, Teodosić 13, Khryapa 10)

Hrvati u ruskom prvenstvu:

Zoran Planinić – 24 minute, 11 poena, 2 skoka, 5 asistencija

Krešimir Lončar – 8 minuta, 3 poena, 1 skok

Marko Banić – 4 minute, 1 skok