Dubrava prejaka za Đakovo

U završnom turniru za ulazak u Prvu ligu snage su odmjerile momčadi Dubrave i Đakova. Ova utakmica je bila zanimljiva prvo poluvrijeme, ali onda Dubrava staje na gas te je na kraju pobijedila s velikom razlikom, odnosno rezultatom 68:50.


Završni turnir za ulazak u Prvu ligu, 26. travanj

Đakovo – Dubrava 50:68 (12:15, 14:13, 17:21, 7:19)

(Hrkač 17, Češkić 11 – Šimović 24, Vujić 15)


U vrlo važnoj utakmici za obje momčadi gledali smo dobru košarku. Prvo poluvrijeme bilo je vrlo neizvjesno. Dubrava je vrlo brzo ušla u vodstvo, ali se nisu nikako uspjeli odvojiti. U tome im je uvelike pomogao Hrkač koji je cijelu utakmicu igrao odlično, ali mu se nitko nije pridružio. S druge strane nezaustavljiv je bio Šimović koji je rešetao koš protivnika. Prije odlaska na odmor Đakovo je imao nekoliko prilika za prijeći u vodstvo, ali se u tom trenutku Dubrava odlično branila te je u drugi dio otišla s prednošću.

U drugom dijelu smo gledali potpuno drugu priču. Dubrava je počela igrati puno bolje te je spomenuta močad napravila veliku seriju iz koje se Đakovo teško moglo vratiti. Pokušavala je momčad iz Đakova vratiti se u utakmicu, ali su jednostavno bili previše propusni u obrani te su se na kraju raspali u zadnjoj četvrtini. Iako se činilo na početku da će ovo biti neizvjesna utakmica momci iz Dubrave odlučili su suprotno te su na kraju pobijedili s uvjerljivih 18 poena razlike.