Zabok razbio Hermes

Vrlo važna utakmica za Hermes koji bi pobjedom protiv današnjeg protivnika Zaboka izborio doigravanje. No, stvari nisu išle onako kako su Zagrepčani željeli. Hermes se dobro držao prvu četvrtinu, ali to je bilo sve što smo vidjeli od njih. Zabočani su jednostavno puno bolja momčad i to su sigurno danas pokazali u utakmici koju su pobijedili rezultatom 80:51.


26. kolo, Premijer liga, 26. travanj

Zabok – Hermes 80:51 (23:21, 18:6, 16:11, 23:13)

(Buljević 19, Črnjević 15 – Turić 13, Rajić 12)


Prije utakmice Zabok je prikazan kao velik favorit te su se te prognoze pokazale istinitima. Hermes je odlično igrao prvu četvrtinu. Nisu dali Zaboku da se odvoji. No, u drugoj četvrtini domaćin je ušao u treću četvrtinu te uskoro dolazi do uvjerljivijeg vodstva. U tome im je jako pomogao mladi centar Lovro Buljević koji je danas bio nezaustavljiv. Osim napada Zabok je odigrao i fantastičnu defenzivu. To pokazuje i statistika koja nam je rekla da je Hermes uspio postići samo šest poena u drugoj četvrtini. Puno premalo za momčad koja se bori za ulazak u doigravanje.

U drugom dijelu Zabok je nastavio igrati svoju igru. Nisu puno zabijali, ali u obrani nisu ništa propuštali. S druge strane Hermes uspio naći načina kako poentirati protiv takve obrane. Ulazili su neke teške situacije te jednostavno nisu bili dovoljno dobri za pobijediti Zabok. Na kraju su Zabočani vrlo uvjerljivo, odličnom obranom i pametnim napadom s velikom razlikom pobijedio Hermes.