Dubrovčani slažu kockice za novu A1 sezonu

Array

Nakon prošlogodišnje teške borbe za opstanak u prvoj ligi, Dubrovnik je započeo pripreme za predstojeću sezonu.

Poznato je da su Dubrovčani okrenuti radu s mladima te će i ove sezone većina igrača biti upravo domaći igrači predvođeni Mislavom Perićem, Markom Radićem te nešto iskusnijima Franom Karačem i Marom Lučićem, dok se nekadašnji mladi reprezentativac Antonio Oštrić odlučio posvetiti fakultetu.

Također su klub napustili prošlogodišnji “spasitelji” Luka Petković i Toni Bizaca, Nikola Došen, Miše Diminić te domaći centar Marijo Hajdić.

Ipak, nije sve tako crno na jugu jer trener Luko Bijelić ima u rosteru perspektivnih mladih reprezentativaca, novopridošlog zlatnog U-18 Marka Proletu te Ivana Bogdanovića, također U-18 reprezentativca, a i očekuje se još koje pojačanje na bekovskim pozicijama ako to omoguće financijske prilike. Tu su još i mladi Husnija Habul, Vedran Soko i Domeniko Hajdić koji je odradio vrlo dobru sezonu kao zaštićeni igrač te se uz ukazano povjerenje i minutažu od njega očekuje još veći iskorak.

Uz tešku financijsku situaciju Dubrovčani najavljuju još jednu sezonu teške borbe za opstanak među prvoligašima. Ipak, gospari se imaju čemu nadati jer ispravnom politikom okrenutom mladim igračima uz mnogo strpljenja i oscilacija pitanje je vremena kad će klub “izbaciti” nove reprezentativce, pravi primjer dobrom radu je trenutna dubrovačka centarska linija A reprezentacije (Tomić, Andrić).

Related Articles