#234

Duda Ivković prekrižio dva imena, Teodosić i Lučić upitni

Nakon turnira u Istanbulu koji je reprezentacija Srbije osvojila svladavši Belgiju, Hrvatsku i domaćina Tursku, izbornik Dušan Ivković otpisao je još dva igrača. Prekobrojni su postali dvojica 20-godišnjaka, Nemanja Dangubić i Luka Mitrović te je time je popis igrača skraćen na 14 imena.

Miloš Teodosić i Vladimir Lučić i dalje muku muče s ozljedama. Iako se obojici stanje u zadnje vrijeme popravilo, pitanje je u kakvom će stanju dočekati Eurobasket zbog dužeg odsustva s terena. Kako se radi o dva nositelja igre popis putnika znat će se tek pred sam polazak u Sloveniju.

Ostalih 12 igrača na popisu su: Stefan Marković, Nemanja Nedović, Vasilije Micić, Danilo Anđušić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Krstić, Nikola Kalinić, Nemanja Bjelica, Đorđe Gagić, Vladimir Štimac, Nenad Krstić i Raško Katić.

Unatoč mnogobrojnim otkazima Srbija je ponovno složila respektabilnu reprezentaciju koju većinom sačinjavaju mladi igrači, a odlični rezultati na pripremnim utakmicama nisu izostali. Zanimljiva je činjenica kako je čak sedam igrača rođeno poslije 1990. godine, a Miloš Teodosić je kao 26-godišnjak treći najstariji igrač u ekipi.

Sličan potez je Duda napravio 2009. godine kada je nakon dva uzastopna debakla na Eurobasketu, potpuno pomladio ekipu te je šokirao Europu uzevši srebro.