Đuro Đaković bez popusta za Osječki

Đuro Đaković je pobjedom nad Osječkim sokolom i matematički osigurao igranje A1 lige i sljedeće sezone. Sokolovi su tako u posljednje dvije utakmice ostali bez bodova s klubovima iz regije, nakon poraza od susjeda preko Drave ni Brođani nisu imali popusta. Sa Zabokom i Križevcima nastavljaju borbu za izbjegavanje pretposljednje pozicije koja vodi do razigravanja za ostanak.


Đuro Đaković – Osječki sokol 82:69 (20:12, 46:34, 65:51)

Đuro Đaković: Blaić 4, Kljaić 2, Batina 15, Živković 8, Šarlija 10, Petani 14, Mat. Karlović, Brnas 29, Mar. Karlović, Havić, Kristijan; Trener: Neven Plantak
Osječki sokol: Zvonimir Tucaković 11, Šarac 11, Budimir 26, Mario Raič 2, Ćosić 2, Marko Raič, Radoš, Tomeljak 17, Križanac, Kozić; Trener: Zoran Helbich

Tricom Ivana Tomeljaka Osječani su poveli, a nakon toga Đurinci rade seriju 10-0 i prednost održavaju do kraja četvrtine (20:12). Pred kraj poluvremena Tomeljak i Veljko Budimir smanjuju na samo dva koša, ali do odmora domaćin ponovno radi seriju od 10:0 za vodstvo 46:34.

U nastavku gosti se više nisu uspjeli približiti, a pitanje pobjednika je u posljednjoj minuti trećeg dijela riješio raspoloženi Toni Brnas koji je postigao tricu za 18 poena prednosti. U posljednjem dijelu gosti su se još jednom približili na jednoznamenkastu prednost (70:63), ali je momčad Nenada Plantaka znala mirno privesti utakmicu kraju.

Osječanima sada slijede dva važna gostovanja u Dubrovnik i Zabok, a u borbi za ostanak vjerojatno dosta očekuju i od Đurinaca koji bi im puno pomogli  pobjedama protiv Zaboka i Križevaca.

Rezultate i poredak Lige za ostanak možete pogledati na crosarka.com/a1-liga-za-ostanak