Subota, 12 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Đuro Đaković okreće novu stranicu?

  Unatoč najavama da bi klub zbog nagomilanih dugova mogao otići u stečaj i natjecanje u sljedećoj sezoni započeti u trećoj ligi, čini se da se ipak pronašlo rješenje za spas KK Đure Đakovića te će se A1 liga i sljedeće sezone igrati u Slavonskom Brodu. Tako pišu lokalni mediji.

  Kako smo ranije izvijestili, klub je sezonu završio s više od milijun kuna duga. Neisplaćene plaće igračima i trenerima te dugovanja prema Hrvatskom košarkaškom savezu, prijevoznicima, hotelima i restoranima produkt su nenamjenske raspodjele financijskih sredstava i života iznad svojih mogućnosti.

  Tome u prilog govori i činjenica da su se u protekloj sezoni u prvoj momčadi izmijenila 23 igrača, od kojih je 13 bilo izvan Slavonskog Broda. Momčad su vodila tri trenera, a klub je nastupao i u Balkanskoj ligi koja je zahtijevala dodatne troškove oko putovanja i organizacije. Međutim, prema najavama, takva praksa se u novoj sezoni neće ponoviti.

  Slavonskobrodski portali pišu da je Đuro Đaković Holding osigurao sve uvjete da klub dobije licencu koja mu jamči nastup u A1 ligi i u sljedećoj sezoni te će i dalje ostati glavni sponzor kluba po kojem će on nositi ime. Najavljuje se i skroman proračun te će se klub orijentirati uglavnom na mlade domaće igrače, ali i stručni kadar, što dosad tome nije bio slučaj.

  Ako je istinita, vijest je to koja će zasigurno obradovati sve ljubitelje košarke u gradu na Savi, koji nestrpljivo priželjkuju preko potrebne promjene u načinu vođenja kluba, koji je mnoge trajno udaljio s tribina dvorane Vijuš. Hoće li se te promjene uistinu dogoditi i hoće li košarka u Slavonskom Brodu krenuti jednim novim putem, ostaje nam za vidjeti.

  zadnje objave