NBA superzvijezda u posjeti Hrvatskoj

Array

NBA superzvijezda Derrick Rose stigao je u Zagreb u sklopu globalne košarkaške turneje putem koje adidas želi povezati obožavatelje s njihovim idolom, pridonijeti popularizaciji košarke među mladima i predstaviti inovacije u košarkaškoj opremi.

Na početku svog boravka u Zagrebu, Derrick Rose je posjetio košarkaški klub Cibona kao i Muzejsko-memorijalni centar Dražena Petrovića, gdje je danas održao konferenciju za medije na kojoj je predstavio D Rose turneju, najavio aktivnosti vezane uz obožavatelje kao i otvaranje legendarnog košarkaškog terena na Tuškancu, kojeg je tvrtka adidas Hrvatska obnovila povodom Derrickovog posjeta u Zagreb. Ovom prigodom Derrick je odao počast velikanu hrvatske košarke Draženu Petroviću te je svoj potpisani Chicago Bulls dres poklonio Draženovoj majci, Biserki Petrović, koja mu je poklonila Draženov dres NY Netsa.

Ovom prigodom Derrick je odao počast velikanu hrvatske košarke Draženu Petroviću te je svoj potpisani Chicago Bulls dres poklonio Draženovoj majci, Biserki Petrović, koja mu je poklonila Draženov dres NY Netsa.

NBA superzvijezda Derrick Rose je izjavio: ”Stigao sam u Hrvatsku kako bi se družio s obožavateljima i popularizirao košarku jer to je glavni cilj D Rose turneje. Veselim se upoznavanju obožavatelja i otvaranju terena na Tuškancu, to mi je velika čast.” Nadodao je kako iznimno cijeni Dražena Petrovića, jednog od najboljih europskih košarkaša te da je sretan što je posjetio njegov memorijalni centar.

Roseov domaćin tijekom boravka u Zagrebu, naš uspješni NBA košarkaš Gordan Giriček, je izrazio zadovoljstvo što je adidas uključio Zagreb u NBA turneju te omogućio dolazak playmakera Chicago Bullsa i najmlađeg NMA MVP igrača.

Derrick Rose i Giriček

Nakon konferencije za medije Rose se uputio adidas shop u Ilici na druženje s užim krugom odabranih fanova, koji su priliku za upoznavanje svog idola mogli osvojiti putem aplikacije na Facebook stranici adidas basketball ili natjecanja u slobodnim bacanjima koja su se održala u adidas shopovima.

Svoj posjet Zagrebu Derrick je okrunio događanjem na zagrebačkom Tuškancu gdje je postati “kum” legendarnom košarkaškom terenu kojeg je obnovio adidas. Na terenu gdje su nekada igrali velikani Lokomotive, kasnije Cibone, D Rose je zajedno s Gordanom Giričekom i ženskom reprezentativkom Antonijom Mišurom biti dio revijalne utakmice između kadetsko-juniorskih sastava hrvatske reprezentacije i KK Cibone te tako dao poticaj domaćim mladim nadama i razvoju hrvatske košarke.

[nggallery id=49]

Derrick Rose

Nakon srednjoškolske karijere i nevjerojatne sezone na sveučilištu, uslijedio je poziv na NBA draft 2008. godine gdje su ga kao prvi “pick” izabrali Chicago Bullsi. Već u ranoj fazi počeo je nizati uspjehe, osvojivši priznanje za NBA novaka godine.

D Rose vodio je Bullse u doigravanje i ubrzo je postao jedan od najboljih playmakera lige. U trećoj sezoni zabilježio je vlastiti rekord s 25 koša, 7.7 asistencija i 3.1 skoka po utakmici. Za sezonu 2011. osvojio je prestižnu titulu “Najkorisnijeg igrača NBA lige”, postavši najmlađi igrač koji je osvojio ovo priznanje. Trostruki All Star igrač poznat je po brzim, snažnim i akrobatskim vještinama na terenu.

Related Articles