Dušan Ivković napustio klupu Olympiacosa

Array

Samo nekoliko dana nakon što je Željko Obradović otišao iz Panathinaikosa i drugi grčki velikan doživio je šok – klupu Olympiacosa napustio je srpski trener Dušan Ivković. Kao razlog odlaska s klupe momčadi iz Pireja, Ivković je naveo umor i nemogućnost da istovremeno vodi i Olympiacos i reprezentaciju Srbije.

Ovo mu je bio drugi mandat na klupi grčke momčadi, a vodstvu kluba, igračima i navijačima zahvalio se na suradnji i podršci u protekle dvije sezone.

Pod vodstvom popularnog Dude košarkaši Olympiacosa su prošle sezone nakon petnaest godina posta osvojili i naslov prvaka Grčke i Euroligu. Zadnji put su oba naslova osvojili također pod njegovim vodstvom.

Od ostalih uspjeha u karijeri vrijedi izdvojiti tri europska i jedan svjetski naslov, te srebrnu medalju sa Olimpijskih igara u Seoulu 1988. sa reprezentacijom Jugoslavije, drugo mjesto na Eurobasketu 2009. sa Srbijom, a od klupskih uspjeha po tri naslova prvaka u Grčkoj i Rusiji, jedan naslov prvaka u Jugoslaviji, te osvajanje Saporta Cupa 2000. sa AEK-om, te Eurocupa sa moskovskim Dinamom 2006. godine.

Related Articles