Partizan prvak Srbije 11. put zaredom

Array

Finalna serija odigrana između Partizana i Crvene Zvezde bila je sve samo ne košarkaška poslastica velikih rivala. Partizan je osvojio svoj 11. naslov zaredom, ali ostaje dojam da su svi samo čekali kraj serije i završetak košarkaške sezone u Srbiji.

Partizan je dobro otvorio seriju pred svojim navijačima u Pioniru. Prvu utakmicu momčad Vlade Jovanovića kontrolirala je većinu vremena i na kraju dobila rezultatom 92:83. Prema prvoj pobjedi u seriji Partizan je predvodio Dragan Milosavljević sa 18 poena, dok je kod Zvezde najbolji bio Omar Thomas sa 21 postignutim poenom.

Da će se o finalnoj seriji srpskog prvenstva više pričati iz konteksta navijačkih nereda i loše organizacije pokazala je druga utakmica odigrana u Železniku gdje je Zvezda u gotovo neregularnim uvjetima za igru pobijedila Partizan 68:56 uz odličnu utakmicu Omara Thomasa koji je sa 18 poena i 7 skokova bio najbolji pojedinac u redovima Zvezde. Utakmicu je obilježila veoma loša organizacija te prevelik broj navijača u dvorani koji su u nekim trenucima stvarali atmosferu koja ne priliči jednoj košarkaškoj utakmici.

Loša organizacija i neredi navijača nastavljeni su i u trećoj utakmici u kojoj je Partizan pobijedio Zvezdu 78:72 te tako poveo 2-1 u seriji. Partizan je riješio utakmicu u posljednjim trenucima, a junak pobjede je bio Vladimir Lučić sa postignutih 19 poena i uhvaćenih 6 skokova.

I ovu utakmicu obilježili su navijači Partizana koji su bacali tvrde predmete na parket, palili baklje i stvarali veoma teške uvjete za igru.

Do 11. naslova zaredom Partizan je došao pobjedom u četvrtoj utakmici u Železniku rezultatom 86:82. Utakmica je rješena u posljednjim trenucima utakmice kada je Milan Mačvan, inače najbolji u redovima Partizana sa 19 poena, doveo Partizan u prednost od 4 poena i tako zaključio priču oko prvaka Srbije za ovu sezonu. I ova utakmica kao i sve prethodne odigrana je u teškim uvjetima i u dvorani neprikladnoj za ovu razinu natjecanja a također je zanimljivo spomenuti kako je trener domaćina Pešić pogođen bocom u glavu koja je prvobitno bila namjenjena sudiji utakmice.

Za najkorisnijeg igrača finalne serije proglašen je igrač Zvezde Omar Thomas.

Related Articles