Četvrtak, 5 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Duško Ivanović novi izbornik Bosne i Hercegovine

  Na jučer održanom sastanku upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine donesena je odluka da je Duško Ivanović novi izbornik Zmajeva.

  - Advertisement -

  Crnogorski stručnjak na našim prostorima poznat je kao igrač Jugoplastike s kojom je u dva navrata bio prvak Europe. Prije dolaska u Split igrao je za podgoričku Budućnost gdje je jedno vrijeme bio i kapetan. Na kraju igrače karijere nastupao je za španjolsku Gironu, francuski Limoges te švicarski Fribourg.

  Ono što je zanimljivo da su mu na početku trenerske karijere prvi poslovi bili vezani za tri posljednja kluba u kojima je igrao. Bio je švicarski izbornik tri godine, a potpunu afirmaciju stekao je u Španjolskoj. Na kontu ima dva naslova prvaka Španjolske s Tau Ceramicom, odnosno kasnije Cajom Laboral (danas Kutxa Laboral). Između dva mandata u spomenutom klubu tri godine bio je trener Barcelone.

  Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine na zadnjem Eurobasketu ispala je u prvom djelu natjecanja iako je imala pozitivan omjer 3-2. Ostali su kratki za nekoliko poena u ključnom dvoboju protiv Litve, kasnijih viceprvaka, koju su svladali, ali ne dovoljnom razlikom. Prema pisanju medija, jedan od razloga prihvaćanja ponude je i kapetan reprezentacije Mirza Teletović s kojim je nekoliko godina surađivao u Baskiji.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE